Sănătate

Doi bebeluși români, grav bolnavi, salvați din Ucraina. La intervenție au participat medici din Cluj

Doi bebeluşi de naţionalitate română din Ucraina, un băieţel de 5 zile şi o fetiţă de 14 zile, cu probleme grave de sănătate, urmează să fie trataţi în spitale din România. Între salvatorii lor se află și medici din Cluj.

Doi bebeluși de naționalitate română au fost salvați din Ucraina și vor fi tratați la spitalele din România Doi bebeluși de naționalitate română au fost salvați din Ucraina și vor fi tratați la spitalele din România

 

 


Cei doi vor fi transportați la spitale din Timişoara şi Bucureşti, după ce au fost salvați din Ucraina de medici din cadrul UPU SMURD Cluj, Oradea, Mureş, Bacău.

 


Totodată, la intervenție au participat echipajele SMURD din cadrul UPU SMURD Bucureşti şi UPU SMURD Iaşi, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluşi pe tot parcursul zborurilor.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cei doi nou-născuţi au fost transportaţi luni cu o ambulanţă ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în Vama Siret, fiind apoi predaţi echipajelor SMURD, aflate la faţa locului.


Echipajele SMURD au așteptat la frontieră ambulanța cu cei doi bebeluși bolnavi

„În vederea operaţionalizării urgente a întregii misiuni complexe de salvare au fost imediat activate resursele din proximitate”, se arată pe pagina de Facebook a DSU.

Care este starea bebelușilor?

Astfel, băieţelul de 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului de Operare Aeromedical Iaşi la aeroportul din Suceava şi apoi a fost predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală.


Acesta a fost transportat în siguranţă la Timişoara pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Cel de-al doilea nou-născut a fost transportat terestru, cu o ambulanţă SMURD, la aeroportul din Suceava, fiind preluat apoi de acelaşi elicopter SMURD, care l-a transportat în siguranţă la Iaşi. Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetiţa aflată sub îngrijiri medicale în Iaşi va fi transportată de urgenţă în Bucureşti.

Bebeluș de naționalitate română, grav bolnav, salvat din Ucraina și transportat către spital pentru îngrijiri de specialitate

„Dorim să mulţumim tuturor salvatorilor care au depus eforturi imense în salvarea celor doi nou-născuţi, şi anume echipele medicale detaşate la Vama Siret din cadrul UPU SMURD Oradea, Mureş, Cluj, Bacău, respectiv echipajelor SMURD din cadrul UPU SMURD Bucureşti şi UPU SMURD Iaşi, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluşi pe tot parcursul zborurilor”, mai arată sursa citată.

Echipajul de pe elicopterul SMURD

Sursă foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

CITEȘTE ȘI:

Aproape 100 de refugiați ucraineni, trimiși de Asociația Blondie în Munchen. Cel mai mic pasager, un bebeluș de trei săptămâni

La limita disperării. Opt bărbați din Ucraina au trecut granița României înotând, pentru a scăpa de război

Ultimele Stiri
abonare newsletter