Externe

Un avion care zbura pe ruta Miami-Londra a făcut cale întoarsă, după ce o pasageră a refuzat să poarte mască

Un avion al companiei American Airlines care zbura de la Miami spre Londra a făcut drum întors la jumătatea distanţei, după ce o pasageră a refuzat să poarte masca de protecție.

Un avion care zbura pe ruta Miami-Londra a făcut cale întoarsă, după ce o pasageră a refuzat să poarte mască Un avion care zbura pe ruta Miami-Londra a făcut cale întoarsă, după ce o pasageră a refuzat să poarte mască

 

 


„Zborul 38 al American Airlines care făcea legătura între Miami şi Londra s-a întors la Miami din cauza unui client perturbator care a refuzat să respecte cerinţa federală de a purta mască”, a declarat American Airlines într-un comunicat transmis AFP.

 


Boeingul 777, care transporta 129 de pasageri şi 14 membri ai echipajului, a fost întâmpinat la întoarcerea în Florida de poliţia din Miami.

„Odată ce avionul a ajuns la poarta de îmbarcare, pasagera a fost escortată afară din avion de poliţia din Miami fără incidente”, a indicat un responsabil al poliţiei pentru CNN.


La rândul său, American Airlines a precizat că pasagera implicată în acest incident a fost trecută pe lista internă de refuz a companiei, în aşteptarea unei anchete mai aprofundate.

Autoritatea de reglementare a aviaţiei civile din SUA (FAA) a declarat în ianuarie 2021 o politică de toleranţă zero pentru pasagerii care refuză să poarte mască, în contextul în care echipajele de zbor ale companiilor aeriene s-au confruntat cu un număr masiv de cazuri raportate de violenţă verbală sau vătămare fizică din partea persoanelor care refuză să respecte această obligaţie.


 

CITEȘTE ȘI:

Fostul papă Benedict, acuzat că a acoperit abuzuri ale preoților asupra copiilor

Planurile Rusiei, un război în trei faze pentru a ocupa Ucraina. Ar putea ajunge până la granița cu România

abonare newsletter