Externe

Planurile Rusiei, un război în trei faze pentru a ocupa Ucraina. Ar putea ajunge până la granița cu România

Planurile președintelui rus Vladimir Putin au fost dezvăluite de cotidianul german BILD. Invazia rușilor pe teritoriul actual al Ucrainei ar avea loc în ianuarie sau februarie.

Rusia ar ataca Ucraina printr-un război în trei faze. Rusia ar ataca Ucraina printr-un război în trei faze.

 

 


Astfel, planurile lui Putin ar fi de a ocupa două treimi din teritoriul Ucrainei, într-un război în trei faze, iar Rusia ar ajunge până la granița cu România.

 


Informațiile au fost dezvăluite cotidianului BILD de surse din NATO și din serviciile de informații.

Prima etapă, cucerirea sudului Ucrainei

În prima etapă a atacului, Rusia intenționează să cucerească sudul Ucrainei, „pentru a asigura aprovizionarea Crimeei, precum și a tăia accesul Ucrainei la mare și, în consecință, la aprovizionare”, conform unui ofițer de rang înalt.


În regiunea Herson, de-a lungul fluviului Nipru, se vor desfășura operațiuni aeropurtate ale forțelor speciale, blocând poduri peste cel mai important râu al țării și întrerupând astfel aprovizionarea. Totodată, din Crimeea vor fi lansate focuri de artilerie asupra pozițiilor ucrainene cele mai puternice.

Dacă aceste lucruri vor reuși, întregul sud al Ucrainei va fi sub control rusesc, iar Putin va construi un coridor din Rusia până la granița NATO cu România, scrie ziarul german.


Atacarea nord-estului, a doua etapă

În a doua etapă a războiului, Rusia ar invada partea de nord-est a Ucrainei.

„În primul rând, vor înconjura orașele și vor întrerupe electricitatea, gazul și aprovizionarea cu alimente. În câteva săptămâni, rușii se vor afișa ca salvatori ai civililor, invadează orașele capitulate și vor salva populația ucraineană de la foame sau de la moarte”, a spus un ofițer, pentru BILD.


A treia etapă, nordul

În a treia etapă, armata Kremlinului va ataca Kievul din nord.

„Ucrainenii vor lupta, dar nu vor putea rezista marelui atac al rușilor”, a spus un oficial de rang înalt, pentru sursa menționată.

Potrivit unui ofițer, pentru apărarea Ucrainei ar fi necesare rachete antiaeriene occidentale moderne, iar rachetele antitanc americane Javelin nu vor fi suficiente pentru toate tancurile rusești. De asemenea, dronele turcești Bayraktar ar putea fi o pradă ușoară pentru avioanele de război rusești.

abonare newsletter