Externe

Fostul papă Benedict, acuzat că a acoperit abuzuri ale preoților asupra copiilor

Fostul papă Benedict XVI este acuzat că a știut de abuzurile preoților din subordinea sa asupra copiilor și nu a făcut nimic, pe când era arhiepiscop de München

Fostul papă Benedict XVI este acuzat că a știut de abuzurile preoților din subordinea sa asupra copiilor și nu a făcut nimic, pe când era arhiepiscop de München Fostul papă Benedict XVI este acuzat că a știut de abuzurile preoților din subordinea sa asupra copiilor și nu a făcut nimic, pe când era arhiepiscop de München

 

 


Papa Benedict XVI a știut despre abuzurile prelaților asupra copiilor în perioada când era arhiepiscop al Munchen-ului, între 1977 și 1982, arată datele unui raport asupra arhiepiscopiei, respingând repetatele dezmințiri ale fostului suveran pontif, potrivit CNN.

 


„A fost informat despre fapte”, a declarat avocatul Martin Pusch la Munchen, într-o intervenție care anunță concluziile raportului. Cercetarea a fost ordonată chiar de Biserică.

„Considerăm că (fostul suveran pontif - n.r.) poate fi acuzat de abatere în patru cazuri. Două dintre acestea se referă la abuzuri comise în perioada în care conducea arhiepiscopia și sancționate de stat. În ambele cazuri, autorii au rămas în activitate pastorală”, a mai spus avocatul. 


Fostul papă Benedict continuă să nege acuzațiile, a arătat firma de avocatură joi. El a dezmințit permanent că ar fi acoperit cazuri de abuzuri sexuale la Arhiepiscopia Munchenului pe parcursul mai multor decenii. În 2013, fostul papă scria într-un text: „Aflu, după cum știți, cu profundă consternare. Dar niciodată nu am încercat să acopăr aceste lucruri”.

Avocatul Martin Pusch a mai arătat joi că „au fost cazuri de abuz cât timp a condus arhiepiscopia. Preoții implicați în acele cazuri și-au continuat munca fără nicio sancțiune. Biserica nu a făcut nimic.”


„El (Benedict - n.r.) pretinde că nu a știut despre anumite fapte, dar noi credem că nu este așa, potrivit a ceea ce știm”, a mai precizat Pusch.

CITEȘTE ȘI:

Papa Francisc s-a vaccinat anti-COVID: „A fost o alegere esențială din respect pentru viață”

Ultimele Stiri
abonare newsletter