Externe

Cine sunt clujenii care au murit în accidentul teribil din Grecia. Cei doi copii, în afara oricărui pericol

Doi clujeni au murit miercuri în urma unui accident pe autostradă în Grecia. Cei doi copii minori au ajuns la spital și sunt în afara oricărui pericol.

Accident mortal în Grecia cu o familie de români/ Foto: Facebook una dintre victime Accident mortal în Grecia cu o familie de români/ Foto: Facebook una dintre victime

 

 


Publicațiile media din Grecia au transmis că un accident teribil a avut loc pe autostrada Salonic-Serres, în care doi români, soț și soție, au murit, iar doi copii au devenit orfani.

 


Roland și Alina Schmidt alături de copii locuiau în comuna Florești, din județul Cluj. Aceștia au plecat în concediu în Grecia și se întorceau acasă, alături de cei doi copii ai lor, în vârstă de 7 și 10 ani, scrie antena3.ro

CITEȘTE ȘI:
Doi soți români au MURIT într-un accident tragic pe autostradă, în Grecia! Copiii au ajuns la spital. VIDEO

Potrivit sursei citate anterior, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, anunță că fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti, soldat cu decesul a doi clujeni, soț și soție, și rănirea celor doi copii ai lor.


Consulatul din Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Minorii, în afara oricărui pericol

Consulul român din cadrul oficiului consular de la Salonic s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde se află internați cei doi minori. În urma discuțiilor avute cu personalul medical și cu cei doi minori, a reieșit că starea acestora este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.


Au fost întreprinse măsurile necesare pentru informarea familiei extinse din România cu privire la accident și la consecințele sale deosebite. De asemenea, având în vedere situația celor doi minori rămași neînsoțiți pe teritoriul Republicii Elene, consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România.

Ancheta autorităților elene cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare.


MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi minori, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români morți.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiile de vegetaţie din Grecia s-au domolit după ce au făcut ravagii aproape două săptămâni

Șofer de camion, în stare GRAVĂ după ce a lovit un stâlp de curent, lângă Cășeiu, Cluj! Vegetația din jur a luat FOC

Ultimele Stiri
abonare newsletter