Externe

Tranzitul cerealelor din Ucraina, în analiza miniștrilor Agriculturii din România, Moldova și Ucraina

Tranzitul cerealelor a fost un subiect dezbătut de miniștrii celor 3 țări.

Optimizarea tranzitului cerealelor care sosesc din Ucraina a fost subiectul discuţiilor în cadrul întâlnirii /FOTO: pixabay.com Optimizarea tranzitului cerealelor care sosesc din Ucraina a fost subiectul discuţiilor în cadrul întâlnirii /FOTO: pixabay.com

 

 


Optimizarea tranzitului cerealelor care sosesc din Ucraina a fost subiectul discuţiilor care au avut loc vineri între ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, şi omologii săi din Republica Moldova şi Ucraina.

 


„Scopul întrevederii dintre cei trei omologi a fost acela de a agrea modul de organizare în vederea optimizării tranzitului cerealelor care sosesc din Ucraina, astfel încât fermierii români să aibă posibilitatea transportului cerealelor, eliberării depozitelor şi scoaterii la export a produselor din noua recoltă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), conform agerpres.ro.

Cei trei miniştri ai Agriculturii din România, Republica Moldova şi Ucraina au convenit să facă un schimb de informaţii cu privire la cantităţile de grâu ce vor urma să fie transportate pe culoarele solidarităţii.

Întâlnirea dintre Petre Daea şi omologul său din Republica Moldova, Vladimir Bolea, a avut loc la sediul MADR, iar Mikola Solski, ministrul ucrainean al Agriculturii, a participat în format online.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


 

CITEȘTE ȘI:

Ciucă, despre suspendarea importurilor de cereale din Ucraina: „România poate să ia decizii împreună cu Comisia Europeană”

România a exportat în ianuarie o cantitate de cereale cu un sfert mai mică decât în aceeași perioadă a anului trecut

Ultimele Stiri
abonare newsletter