Externe

Ucrainean, condamnat la trei ani de închisoare pentru că nu a vrut să se înroleze „pentru a ucide oameni”

Un bărbat ucrainean în vârstă de 40 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru nerespectarea repetată a ordinului de înrolare.

Lukyanivka, Ucraina: 25 martie 2022: vehicul militar rus, distrus în timpul războiului din Ucraina / Foto: depositphotos.com Lukyanivka, Ucraina: 25 martie 2022: vehicul militar rus, distrus în timpul războiului din Ucraina / Foto: depositphotos.com

 

 


Bărbatul, originar din oraşul Buştino, situat în apropierea frontierei cu România, a afirmat că are obiecţii faţă de înrolarea pentru a ucide oameni.

 


Constituţia Ucrainei permite obiecţia de conştiinţă (opoziţia faţă de serviciul militar) numai din motive religioase.

Potrivit Parchetului ucrainean, „bărbatul nu a raportat apartenenţa sa la vreo organizaţie religioasă ce declară că nu recunoaşte serviciul militar”.


La scurt timp după începerea războiului cu Rusia în Ucraina în 24 februarie anul trecut, bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani au primit ordine de înrolare şi, implicit, de atunci au interdicţia de a părăsi ţara. Totuşi, unii bărbaţi ucraineni au încercat să scape de serviciul militar plătind diverse sume de bani sau părăsind ţara cu documente falsificate.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Fermierii amenință cu un nou PROTEST pe drumurile din țară. Cer interzicerea tranzitului și importurilor de produse agricole din Ucraina

Polonia a livrat deja avioanele de vânătoare MIG-29 către Ucraina: „Ele sunt într-adevăr utile Ucrainei pentru a apăra securitatea noastră a tuturor”

abonare newsletter