Externe

Polonia a livrat deja avioanele de vânătoare MIG-29 către Ucraina: „Ele sunt într-adevăr utile Ucrainei pentru a apăra securitatea noastră a tuturor”

Ucraina a primit din partea Poloniei avioane de vânătoare MIG-29.

Polonia a trimis Ucrainei avioane de vânătoare MIG-29 /FOTO: depositphotos.com Polonia a trimis Ucrainei avioane de vânătoare MIG-29 /FOTO: depositphotos.com

 

 


Polonia a livrat deja primele avioane de vânătoare MiG-29 pe care le promisese Ucrainei, a declarat luni un responsabil al preşedinţiei poloneze după un anunţ similar al Slovaciei făcut la sfârşitul lunii martie, potrivit agerpres.ro.



„Câteva MiG-uri au fost deja trimise, ele sunt într-adevăr utile Ucrainei pentru a apăra securitatea noastră a tuturor”, a declarat Marcin Przydacz, un consilier al preşedinţiei poloneze, într-o intervenţie la postul de radio privat RMF FM.

Przydacz nu a precizat câte avioane de luptă a trimis Polonia Ucrainei în acest prim lot, dar, la 16 martie, preşedintele polonez Andrzej Duda anunţa că vor fi transferate patru MiG-29 Ucrainei în viitorul apropiat, notează Ukrainska Pravda.

Cu ocazia vizitei preşedintelui Volodimir Zelenski miercuri în Polonia urmează să fie discutată problema transferului unui alt lot de avioane de luptă, indică aceeaşi publicaţie ucraineană.

La 17 martie, guvernul Slovaciei, în cadrul unei reuniuni extraordinare, a decis să trimită 13 avioane de luptă MiG-29 în Ucraina. Primele patru dintre acestea au fost deja transferate Ucrainei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ucraina, mulțumită de amânarea deciziei Comitetului Internațional Olimpic de a reprimi sportivii ruși și belaruși

Ucraina cere boicotarea competițiilor de scrimă după admiterea rușilor și belarușilor

abonare newsletter