Externe

Putin îl copiază pe Stalin. Soldații ruși care se retrag din fața ucrainenilor, împușcați de „detașamentele de blocare”

Președintele Vladimir Putin ar fi reînființat „detașamentele de blocare” (imitându-l pe Stalin) care trebuie să împuște mortal militarii ruși care se retrag din fața soldaților ucraineni.

Putin îl copiază pe Stalin. Soldații ruși care se retrag din fața ucrainenilor, împușcați / Foto: depositphotos.com Putin îl copiază pe Stalin. Soldații ruși care se retrag din fața ucrainenilor, împușcați / Foto: depositphotos.com

 

 


Serviciile secrete ale Ucrainei au transmit, într-un comunicat, că armata rusă ar fi reînființat „detașamentele de blocare”, create în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de dictatorul Iosif Stalin.

Conform sursei citate, invadatorii extind activitatea „detașamentelor de blocare” și le interzic soldaților ruși să se retragă din fața armatei ucrainene, sub amenințare cu moartea.


Ideea că Putin l-ar imita pe Stalin privind această măsură nemiloasă este susținută de serviciile secrete ucrainene care spun că fostul dictator a dat „Ordinul 227” pe 28 iunie 1942, prin care se interzicea retragerea trupelor din fața inamicului. Ordinul prevedea și împușcarea soldaților care fugeau din fața dușmanului, de către detașamentele sovietice.

În cazul lui Putin ar fi vorba despre așa-zisul „Ordin 222”, care a fost dat din cauza luptelor grele care au loc între armata ucraineană și armata rușă în Bahmut, Donețk.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

MAE, reacție dură la declaraţiile făcute de Andrei Marga: „Preia, încurajează şi propagă narativele Rusiei”

Declarații șocante. Marga, fost ministru de externe (!) și rector UBB: „Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României”

abonare newsletter