Politică

MAE, reacție dură la declaraţiile făcute de Andrei Marga: „Preia, încurajează şi propagă narativele Rusiei”

MAE consideră inacceptabile declaraţiile făcute de Andrei Marga cu privire la agresiunea Rusiei contra Ucrainei.

MAE, reacție dură la declaraţiile făcute de Andrei Marga: „Preia, încurajează şi propagă narativele Rusiei”. FOTO: Institutul Levantului MAE, reacție dură la declaraţiile făcute de Andrei Marga: „Preia, încurajează şi propagă narativele Rusiei”. FOTO: Institutul Levantului

 

 


Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) afirmă că „sunt inacceptabile” declaraţiile făcute în spaţiul public de profesorul Andrei Marga, fost şef al diplomaţiei române, cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei şi efectele acestuia.

 


„Ministerul Afacerilor Externe consideră că declaraţiile făcute de domnul Andrei Marga în spaţiul public cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei şi efectele acestuia sunt inacceptabile. Aceste declaraţii sunt în flagrantă contradicţie cu poziţia oficială a României faţă de agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi cu principiile fundamentale de drept internaţional care guvernează relaţiile internaţionale în prezent”, se subliniază în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, MAE adaugă că „respinge ferm poziţionarea domnului Marga, care preia, încurajează şi propagă narativele maligne emise de Rusia”.


MAE mai arată în comunicat că reiterează susţinerea sa fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în graniţele sale recunoscute la nivel internaţional.

Andrei Marga a declarat, vineri, cu ocazia lansării unui volum la Târgul de Carte „Alba Transilvana” de la Alba Iulia, că Ucraina se află în „frontiere nefireşti” şi trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei şi României.

CITEȘTE ȘI:

Andrei Marga nu dă înapoi: „Afirmațiile mele corespund adevărului istoric, dincolo de propaganda de azi”

Ultimele Stiri
abonare newsletter