Externe

Google, amendat cu 390 mil. de dolari în Rusia pentru că nu elimină conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal

Compania Google a fost amendată luni de un tribunal din Rusia cu 21,8 miliarde de ruble (387 milioane de dolari) pentru nerespectarea repetată a eliminării conţinutului pe care Moscova îl consideră ilegal.

Google, amendat cu 390 mil. de dolari în Rusia / Foto: depositphotos.com Google, amendat cu 390 mil. de dolari în Rusia / Foto: depositphotos.com

 

 


Compania Google deţinută de grupul Alphabet a fost amendată luni de un tribunal din Rusia cu 21,8 miliarde de ruble (387 milioane de dolari) pentru nerespectarea repetată a eliminării conţinutului pe care Moscova îl consideră ilegal, a relatat agenţia de presă Interfax, preluată de Reuters.

 


Rusia se opune de mult timp distribuirii de către platformele tehnologice străine a conţinutului care nu îi respectă restricţiile, dar ceea ce a fost o dispută fierbinte s-a transformat într-o bătălie în toată regula de când Moscova şi-a adunat forţele armate înainte de a le trimite în Ucraina în februarie.

Google a mai fost amendat în Rusia anul trecut

La sfârşitul anului trecut, Google a primit o amendă de 7,2 miliarde de ruble pentru nerespectarea eliminării sau blocării conţinutului. Contul bancar al unităţii sale în Rusia a fost confiscat, conducând filiala să declare intrarea în faliment şi să facă imposibilă plata personalului şi a vânzătorilor.


Google, care poate contesta decizia, nu a răspuns încă la o cerere prin e-mail de a comenta, precizează Reuters.

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor, Roskomnadzor, a declarat în iunie că platforma video YouTube a Alphabet răspândeşte în mod deliberat informaţii false despre conflictul din Ucraina şi permite conţinut care promovează opinii extremiste şi apeluri către copiii de a participa la proteste neautorizate.


„Site-ul de găzduire video YouTube promovează în mod deliberat difuzarea de informaţii înşelătoare despre progresul operaţiunii militare speciale în Ucraina, discreditând forţelor armate ale Federaţiei Ruse”, potrivit Roskomnadzor.

Rusia declară că efectuează o „operaţiune militară specială” în Ucraina pentru a dezamorsa ameninţarea la adresa securităţii sale şi a-i proteja pe vorbitorii de limbă rusă contra persecuţiei, aminteşte Reuters. Ucraina şi aliaţii ei occidentali resping astfel de acuzaţii ca pretexte fără temei pentru acapararea ilegală de teritorii.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Rusia introduce pedepse grele cu închisoarea pentru cei care instigă la acţiuni împotriva securităţii Rusiei

Noul concept strategic al NATO: Rusia, considerată o „amenințare” și China o „provocare” pentru interesele Alianței

Ultimele Stiri
abonare newsletter