Educație

Contre între miniștrii Sănătății și Educației. Voiculescu insistă pe distanțare, Cîmpeanu nu semnează ordinul!

Ministrul Sănătății și ministrul Educației nu se pun de comun acord în legătură cu regulile care trebuie implementate în școli.

 

 


Au pornit niște divergențe între ministrul Educației și a Sănătății cu privire la regulile din școli, cu doar patru zile înainte de deshiderea propriu-zisă, potrivit edupedu.ro.

 


Potrivit sursei citate, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu insită ca elevii să fie distanțați unul de celalălat, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu amenință că nu va semna ordinul. Între timp, elevii și profesorii așteaptă ca ordinul să fie semnat și transmis către școli pentru că luni vor începe cursurile față în față.

Ministrul Educației nu este de acord cu distanțarea de un metru între elevi, pentru că această regulă a făcut ca multe clase în scenariul „hibrid” să învețe de acasă, mai ales în orașele mari, unde clasele sunt destul de aglomerate. Acest mod de predare a fost criticat de părinți, profesori și chiar de elevi, prin urmare ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că scenariul hibrid se va schimba de data aceasta.


Prin urmare, din 8 februarie, acolo unde copiii pot reveni la cursuri ținând cont de situația epidemiologică din localitate, multe clase vor fi aglomerate.

Ministrul Educației a declarat că elevii vor sta câte doi în bancă, iar distanțarea va fi între bănci. De asemenea, nu vor mai exista panouri plexiglas, în schimb masca va fi obligatorie. Pe lângă asta, Sorin Cîmpeanu a amenințat că nu va semna ordinul comun cu ministrul Sănătății, în cazu în care regulile vor fi ca până acum.


Doar că ministrul Sănătății vrea ca ordinul să respecte distanța de un metru între elevi. Dezbaterile dintre echipele celor două ministere sunt în desfășurare.

CITEȘTE ȘI:


Reparații de urgență la mai multe grădinițe, școli și licee din Cluj-Napoca. Nota de plată: peste 7 milioane de lei

abonare newsletter