Educație

Reparații de urgență la mai multe grădinițe, școli și licee din Cluj-Napoca. Nota de plată: peste 7 milioane de lei

Primăria Cluj-Napoca caută o firmă pentru execuția lucrărilor de reparații la câteva unități de învățământ din municipiu.

 

 


Municipalitatea a lansat licitația pentru execuția lucrărilor de reparații curente și în regim de urgență la unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca. Anunțul a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

 


Contractul este estimat la 7.143.225 lei, bani proveniți din fonduri bugetare. Ofertele pot fi depuse până la data de 8 martie 2021.

Unitățile de învățământ în care urmează să aibă loc lucrări de reparații sunt: grădinița cu program prelungit - Albă ca Zăpada, grădinița cu program prelungit - Trenulețul Veseliei, grădinița cu program prelungit - Așchiuța, grădinița cu program prelungit - Lizuca, grădinița cu program prelungit - Bambi, grădinița cu program prelungit - Degețica, Liceul Teoretic „Apaczai Janos”, Școala Gimnazială „Horea”, Colegiul Tehnic Transporturi Transilvania, Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Tehnic „Raluca Ripan”, Liceul Teoretic „L. Blaga”, Liceul Teoretic István Bathory, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Samuel Brassai”, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”.


76 de unități de învățământ din Cluj-Napoca, renovate și modernizate în 2020

 Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că, în cursul verii anului trecut, municipalitatea a desfășurat lucrări de întreținere și reparații la 76 de unități de învățământ din Cluj-Napoca, astfel încât elevii să urmeze cursurile în condiții mai bune.

„Am făcut lucrări de întreținere la 76 de unități de învățământ școlar din 122 de locații, au fost făcute lucrări de igienizări interioare și exterioare, s-a înlocuit tâmplăria, s-au reparat acoperișuri, s-au făcut izolații, s-au reparat grupuri sanitare, bucătării, instalațiile electrice, de încălzire, pardoseala. Am făcut investițiile necesare, astfel încât școlile să fie pregătite, cursurile să se desfășoare în condiții normale. Am alocat pentru aceste 76 de unități de învățământ suma de 14,2 milioane de lei. De asemenea, am avut reparații și la 8 creșe, pentru care am mai alocat suma de 900.000 lei”, a declarat Dan Tarcea, la un post local de radio.


Doar elevii din clasele primare revin în bănci la Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este în continuare în scenariu roșu, motiv pentru care doar elevii din clasele primare vor reveni fizic la școală.

De luni, 8 februarie, doar elevii din clasele primare se vor întoarce fizic în bănci. Directorii mai multor școli și licee din Cluj-Napoca au anunțat decizia pe grupurile interne.


„Bună ziua tuturor! Acum câteva momente s-a încheiat video conferința cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în urma informațiilor primite vă transmitem următoarele: Municipiul Cluj-Napoca este în scenariul roșu, acest lucru înseamnă că din 8 februarie revin la școală doar clasele de nivel primar. Ne pare foarte rău pentru liceeni că  nu se pot întoarce de luni. Sperăm din suflet să scadă rata de infectare și să revină cât mai repede și ei. O zi bună”, a transmis Laura Sebok, director Liceul Teologic Adventist „Maranatha”, pe grupul intern.

Amalia Gurzău, Inspector Școlar pentru relația cu presa, nu a confirmat, dar nici nu a dorit să infirme informația.

„Noi suntem în așteptarea unor prevederi descentralizate pentru aplicarea unui scenariu  sau altul. Decizia finală o vom cunoaște după ce vom primi datele din partea DSP pentru fiecare UAT. A fost o discuție de principiu cu directorii pe care am avut-o prin video-conferință”, a transmis Amalia Gurzău.

CITEȘTE ȘI

Măsuri STRICTE în școli din 8 februarie! Elevii, supravegheați de profesori în pauze, iar masca purtată permanent

 

abonare newsletter