Educație

Doar jumătate dintre profesorii din Cluj vor să se vaccineze anti-COVID19.

Puțin peste jumătate dintre profesorii din județul Cluj doresc să se imunizeze împotriva COVID-19. Profesorii sunt încadrați în a doua etapă a vaccinării.

 

 


În urma centralizării făcute de Inspectoratul Școlar Județean Cluj a rezultat că 55% dintre cadrele didactice, personalul didactic auxiliar dar și cel nedidactic din județ doresc să se imunizeze.

 


Cifrele sondajului arată că doresc să se imunizeze 55% dintre cadrele didactice, 55,7% din personalul didactic auxiliar și 50% din personalul nedidactic

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj consideră că știrile false despre vaccin au dus la scepticismul oamenilor cu privire la tot cee ace înseamnă vaccinul anti-COVID.


„Pe la începutul pandemiei toată omenirea își punea speranța în apariția unui vaccin care să pună capăt acestei pandemii. Acum când îl avem și ne este pus la dispoziție cu titlu gratuit și suntem într-o eră a comunicării și a informatizării dăm crezare mai degrabă știrilor false care circulă pe tot felul de canale. Sunt convinsă că sunt tot felul de persoane care au probleme medicale, se confruntă cu alergii, dar cred că este cel mai bine să consulte medicul curant, medicul de familie și să profite de această oportunitate pe care o avem”, a declarat Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj, pentru EBS Radio.

Personalul din sistemul de învățământ din România este inclus în etapa a 2-a a vaccinării care urmează să înceapă vineri, 15 ianuarie.


Autoritățile au spus că săptămâna aceasta vor primi listele cu numele profesorilor care doresc să se vaccineze în cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare.

CITEȘTE ȘI:


Profesorii vor fi vaccinați în cea de-a doua etapă de vaccinare. „Nu cred că mă voi vaccina, nu am informațiile necesare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter