Educație

Noul an școlar bate la ușă. Tabletele promise elevilor întârzie să apară

Peste o lună și jumătate începe școala, iar elevii încă nu au primit tabletele promise odată cu începerea cursurilor online.

Noul an școlar bate la ușă. Tabletele promise elevilor întârzie să apară Noul an școlar bate la ușă. Tabletele promise elevilor întârzie să apară

 

 


Cu toate că în 5 săptămâni începe un nou an școlar, nimeni nu are o viziune clară asupra modului în care acesta se va desfășura, în contextul pandemic. În timp ce autoritățile promit o soluție, aceasta întârzie să apară, iar atât profesorii, cât și elevii și părinții acestora s-au săturat de incertitudine și nesiguranță.

Pe lângă faptul că nimeni nu știe în ce condiții vor merge copiii la școală, tabletele promise nu au ajuns la cei care nu dispun de aparatura necesară cursurilor online și nici profesorii nu au fost instruiți în competențe digitale, după cum au promis autoritățile.


5 luni fără soluții

„Am suspendat școala din martie, au trecut cinci luni. Realitățile școlii rurale le știm de ani de zile și cu toate acestea, între timp nu s-a schimbat nimic”, a declarat pentru Digi24 Cristina Tunegaru, o profesoară.

Aceasta este de părere că, dacă se dorește cu adevărat o schimbare, trebuia să fi început până acum. Au fost promise 225.000 de tablete elevilor, însă există 900.000 de copii care nu au mijloacele tehnice, la nivelul țării.


Sistemul nu a pregătit profesorii

Pentru ca acest scenariu online să se desfășoare în condiții cât mai optime cu putință, este nevoie de profesori formați în competențe digitale. Deși Guvernul a promis instruirea profesorilor înspre a dobândi competențe digitale, acest lucru nu s-a întâmplat nici după cinci luni de la închiderea școlilor.

„Suntem la fel de nepregătiți cum eram în martie, atunci când am suspendat școlile”, a încheiat profesoara la Digi24.


Citește și:

Sute de kilometri pentru o șansă la educație! Vlad Crișan Pop aleargă la Bucovina Ultra Rocks

 


Boc: „Scenariul de bază, cât mai mulți elevi la școală”. Primarul va cere DEMISIA directorilor nepregătiți

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter