Educație

Toate examenele de la UTCN se vor desfășura online. Când vor începe înscrierile și cum se vor face

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca își va desfășura activitatea în întregime în mediul online în următoarea perioadă.

Toate examenele de la UTCN se vor desfășura online. Când vor începe înscrierile și cum se vor face Toate examenele de la UTCN se vor desfășura online. Când vor începe înscrierile și cum se vor face

Sute de studenți vor fi examinați online, inclusiv cei care se află în an terminal, conform unor declarații făcute de Mirela Botan, purtător de cuvânt UTCN, pentru Radio Cluj.

„Toate activităţile au trecut în online. Desigur, şi examenul de admitere va fi în regim online, dar şi cele de finalizare de studii şi cele aferente semestrului II ale anului universitar în curs”, a spus Mirela Botan.


Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca s-a remarcat în această perioadă după ce a lansat o declarație de onesitate pentru toți studenții care vor fi examinați online în următoarea perioadă.

„Despre această declaraţie de onestitate vorbim doar în cazul studenţilor din anii neterminali. Studenţii care îşi finalizează studiile vor susţine un examen în faţa unei comisii, care este o probă orală în fapt, ce trece prin toate cunoştinţele de specialitate acumulate în cei 4 ani de studii. Aici nu poate fi vorba de a frauda un examen: li se adresează întrebări, iar ei vor trebui să răspundă punctual. Mizăm pe această practică a declaraţiei de onestitate, este un risc pe care şi-l asumă toate universităţile care au trecut pe online examenele aferente curiculei din semestrul al II-lea. Este o practică a marilor universităţi şi nu numai, care au acest sistem de examinare online deja de foarte mult timp”, a spus purtătorul de cuvânt al Universității Tehnice.


UTCN va organiza înscrieri online în vară

„Pentru admitere, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a pregătit o platformă performantă, care va permite atât înscrierea candidaţilor cât şi clasificarea lor pentru toate categoriile de candidaţi, atât din ţară cât şi din străinătate. Calendarul de admitere se respectă întocmai, deci înscrierea în perioada 8-11 iulie, iar proba în 13 iulie”, a explicat Mirela Botan.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter