Educație

Peste 60 de şcoli din Cluj-Napoca, dotate cu mobilier modern în valoare de 2 milioane de euro. Contractul a fost semnat.

Primarul Emil Boc a semnat luni, 27 mai, un contract de 2 milioane de euro pentru dotarea cu mobilier modern a 64 de şcoli din Cluj-Napoca.

64 de şcoli din Cluj-Napoca, dotate cu mobilier modern în valoare de 2 milioane de euro. Contractul a fost semnat/Foto: Emil Boc - Facebook 64 de şcoli din Cluj-Napoca, dotate cu mobilier modern în valoare de 2 milioane de euro. Contractul a fost semnat/Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul Emil Boc a anunţat că a semnat luni, 27 mai, un contract de 2 milioane de euro pentru dotarea cu mobilier modern a 64 de şcoli din Cluj-Napoca. 

 


„Am semnat astăzi un contract de 2 milioane euro pentru dotarea cu mobilier a 64 școli din Cluj-Napoca. Acest contract face parte dintr-un proiect mai mare cu fonduri europene câștigat de Primărie - în valoare de 9 milioane euro - prin care aducem dotări moderne în școlile din fiecare cartier. Astfel, Primăria investește în continuare în modernizarea școlilor. Această finanțare din PNRR ne permite să aducem în școli echipamente precum laptopuri și tablete moderne, dotări speciale pentru laboratoare precum cele de chimie sau fizică și tot ce au nevoie elevii pentru un act educațional de calitate, la standarde europene”, a anunţat Emil Boc. 

CITEŞTE ŞI
Au început lucrările la liceul din Borhanci. Emil Boc: „Viitorul Clujului se pregătește aici, astăzi”

Potrivit primarului, în urma analizei realizate împreună cu Inspectoratul Județean Școlar Cluj pentru a identifica nevoile școlilor din Cluj-Napoca, a cuprins în proiectul cu finanțare europeană:
- echipamente pentru 819 săli de clasă
- 35 laboratoare de informatică
- 36 laboratoare de științe
- 19 cabinete școlare
- 49 cabinete de asistență psihopedagogică
- 27 săli de sport
- 6 ateliere de practică


„La Cluj, educația este pe primul loc"

Emil Boc a mai declarat că la Cluj-Napoca educaţia este pe primul loc. 

„Angajamentul primăriei pentru educație rămâne unul ferm. La Cluj, Educația este pe primul loc: Minim 20% din taxele și impozitele plătite de clujeni anual sunt alocați educației. Am construit echivalentul a 6 școli pentru peste 2500 de elevi în ultimii 10 ani, cu 142 săli de clasă și laboratoare, 8 corpuri noi, 7 corpuri supraetajate și modernizate, 5 corpuri modernizate complet; la acestea se adaugă 4 săli noi de sport și 4 săli de sport extinse și modernizate complet, la cele mai înalte standarde”, a precizat Emil Boc. 


CITEŞTE ŞI
În săptămânile următoare încep lucrările la creşa din Borhanci. Emil Boc: „Locuitorii din cartier vor avea totul într-un singur loc”

Totodată, edilul a menţionat şi programele şi politicile publice ale Primăriei pentru creşterea calităţii procesului educaţional. A făcut precizări şi despre şcolile aflate în lucru sau în proces de modernizare. 

„Programe și politici publice pentru creșterea calității procesului educațional: transport gratuit pentru elevi, inclusiv pentru elevii din zona metropolitană care învață la Cluj-Napoca; transport dedicat cu microbuze pentru elevi, vouchere de perfecționare pentru profesori, vouchere sportive și culturale pentru elevi, premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură. În lucru, școli noi în cartiere: Hub Educațional Borhanci cu școală, liceu și 2 săli de sport, Școala Bună Ziua; de asemenea, primăria are în diverse stadii de implementare concursuri de soluții de arhitectură pentru modernizarea școlilor existente - precum proiectul pentru Liceul Teoretic «Lucian Blaga» sau Liceul Teoretic «Nicolae Bălcescu»”, a mai precizat Emil Boc. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bani europeni pentru 11 școli speciale din județul Cluj. Echipamente de 1,5 milioane de lei, prin PNRR.

Grădiniță cu 160 de locuri, construită de Primăria Cluj-Napoca în Borhanci. Trei firme „se bat” pe contractul de 20 mil. lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter