Administrație

În săptămânile următoare încep lucrările la creşa din Borhanci. Emil Boc: „Locuitorii din cartier vor avea totul într-un singur loc”

Hub-ul educațional din Borhanci a pornit deja „la drum”. Primarul Emil Boc a anunţat că în săptămânile următoare vor începe lucrările şi la o nouă creşă în Borhanci.

Hub-ul educațional din Borhanci a pornit deja „la drum” Hub-ul educațional din Borhanci a pornit deja „la drum”

 

 


Hub-ul educațional din Borhanci a pornit deja „la drum”. Luni, 27 mai, au fost demarate lucrările la viitorul liceu din Borhanci, iar Primarul Emil Boc a anunţat că în săptămânile următoare vor începe lucrările şi la o nouă creşă din cadrul hub-ului.  

 


„În săptămânile următoare şi foarte curând vom începe, de asemenea, lucrările la creşăgrădiniţăşcoală gimnazială. Utilităţile deja au început. Este deja şantierul în derulare pentru pregătirea infrastructurii. Drumul cu două benzi, trotuare şi piste de biciclete, inclusiv o bandă pentru a putea lăsa copiii la şcoală va fi pregătit, pentru a deservi întreg cartierul Borhanci, astfel încât cei care locuiesc şi vor locui aici să nu mai fie nevoiţi să meargă cu copiii în altă parte a oraşului, ajutând astfel şi la descongestionarea traficului, dar şi la creşterea calităţii vieţii. Face parte din strategia noastră de a face prima dată infrastructura şi apoi de a dezvolta locuirea de calitate. Am acordat autorizaţii de construcţii pentru cei care nu aduc trafic suplimentar aici în Borhanci. Imediat ce se va finaliza această structură educaţională şi conectivitatea cu centura, locuirea poate să meargă mai departe. Aici vor avea tot. Creşă, grădiniţă, şcoală gimnazială, liceu şi sală de sport. Se află deja în lucru şantierul care vizează bazinul de înot care va întregi infrastructura de calitate din cartier. Se va realiza şi parcul din Borhanci. Viitorul Clujului se pregăteşte aici, astăzi", a declarat Emil Boc. 

Detalii despre viitoarea creșă din Borhanci

O creșă cu circa 100 de locuri se va contrui în cadrul proiectului complex Hub Borhanci. Această creșă modernă va conține 11 grupe a câte 9 copii și va fi amenajată cu 11 săli de dormit și 6 săli de joacă, desfășurată pe 2.409,13 mp.


Clădirea creșei va avea o formă regulată de dreptunghi, cu 7 curți, 2 interioare și 5 situate perimetral și va fi desfășurată pe un singur regim de înălțime. În interior vor fi amenajate spații destinate copiilor, mecanism de intrare cu filtru, vestiare, izolator, grupuri sanitare, bucătărie, spălătorie, spații tehnice.

În exterior vor fi amenajate platforme carosabile, scări de acces spre curtea interioară, zonă de joacă, nisipar, precum și grădini pentru studiul naturii cu legume și flori.


O creșă nouă se construiește în cartierul Borhanci, cu capacitate de 100 de locuri / Foto: Facebook - Dan Tarcea

HUB-ul din Borhanci va include:

  • Creșă cu 11 grupe a câte 9 copii
  • Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii
  • Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport
  • Liceu cu laboratoare și sală de sport
  • Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare
  • Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public
  • Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic
  • Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O creșă nouă se construiește în cartierul Borhanci, cu capacitate de 100 de locuri

Primăria cedează teren. Creșa din Borhanci va fi realizată de Compania Națională de Investiții

Creșa din Borhanci, aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionale. Boc: „Vom construi cea mai mare creșă din Cluj”

Au început lucrările la liceul din Borhanci. Emil Boc: „Viitorul Clujului se pregătește aici, astăzi”

abonare newsletter