Educație

Elev din Cluj, medaliat cu ARGINT la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori. Cinci medalii pentru România.

Trei medalii de argint și două de bronz pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori 2023. Un elev din Cluj-Napoca, printre candidații medaliați.

Elevii români participanți la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (IOAA) 2023/Foto: Ministerul Educației România Facebook.com Elevii români participanți la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (IOAA) 2023/Foto: Ministerul Educației România Facebook.com

 

 


Elevii români participanți la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (IOAA) 2023, desfășurată în Grecia și aflată la a doua ediție, au obținut trei medalii de argint și două de bronz, potrivit unui anunț făcut de ministerul Educației pe pagina oficială de Facebook. În cadrul competiției au participat elevi din 14 țări. 

 


Aflată la a doua ediție, olimpiada s-a desfășurat de pe 24 septembrie până sâmbătă, 30 septembrie, în orașul grecesc Volos, după ce anul trecut a fost inițiată de România. Copiii au avut până în 15 ani, iar țările participante au fost China, Columbia, Cehia, Ecuador, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Grecia, India, Nepal, Republica Moldova, România, Tailanda, Ucraina și Suedia.

Printre finaliști, clujeanul Nectarie Pașca, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a obținut medialia de argint. 


Nectarie Pașca, argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori 2023/Foto: Ministerul Educației România Facebook.com

Premiile elevilor români:

  • Palaghianu David, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, clasa a IX-a
  • Pașca Nectarie, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca, clasa a X-a
  • Bichir Theodor, Liceul Internațional de Informatică, București, clasa a X-a
Elevii români participanți la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori (IOAA) 2023/Foto: Ministerul Educației România Facebook.com

Două medalii de bronz:


  • Dumitrescu Maria-Nicole, Colegiul Național „Petru Rareș”, Piatra Neamț, clasa a IX-a
  • Stoian Radu Ioan, Colegiul Național „Gh. M. Murgoci”, Brăila, clasa a X-a

La Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică – IOAA 2023, ținută în Polonia, în luna august, elevii români au obținut trei medalii de argint, una de aur și una de bronz.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elev din Cluj, ARGINT la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. România a obținut cinci medalii

Ultimele Stiri
abonare newsletter