Educație

Ultima probă la Bacalaureat, sesiunea de toamnă! Luni are loc examenul la Limba și literatura maternă

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine luni proba la Limba şi literatura maternă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat.

Probă la Bacalaureat / Foto: depositphotos.com Probă la Bacalaureat / Foto: depositphotos.com

 

 


Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine luni proba la Limba şi literatura maternă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

 


Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7 - 11 august.

CITEȘTE ȘI:
Elev din Cluj, ARGINT la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. România a obținut cinci medalii

Primele rezultate vor fi afişate în format anonimizat în data de 25 august, până la ora 12:00.


Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (26 - 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august. Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bacalaureatul de toamnă. Un elev din Cluj, eliminat din examen pentru că a încercat să copieze. Aproape 100 de candidați au lipsit de la proba la alegere

Bacalaureatul de toamnă. Zeci de candidați din Cluj au „fugit” de Matematică, la proba scrisă obligatorie a profilului

abonare newsletter