Educație

Bacalaureatul de toamnă. Un elev din Cluj, eliminat din examen pentru că a încercat să copieze. Aproape 100 de candidați au lipsit de la proba la alegere

Probă la alegere dificilă pentru unii candidați din Cluj, în sesiunea din toamnă a bacalaureatului. Un elev a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă, iar alți zeci de elevi nu s-au mai prezentat.

Elev eliminat din examen pentru tentativă de fraudă/Foto: pexels.com Elev eliminat din examen pentru tentativă de fraudă/Foto: pexels.com

 

 


Vineri, 18 august 2023, s-a desfășurat proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d). din cadrul Examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023.

 


Din cei aproape 500 de candidați înscriși, 94 nu s-au prezentat la examen, iar un elev a fost scos din sala de clasă după ce a încercat să copieze. 

Au copiat profesorii la Titularizare, copiază și elevii la BAC

În Cluj, cei 485 de candidați prezenți la această probă scrisă au optat pentru una dintre următoarele 10 discipline, la alegere a profilului și a specializării: Biologie -, Chimie -, Fizică -, Economie -, Filosofie -, Geografie -, Informatică -, Logică şi argumentare -, Sociologie şi Psihologie.


„94 de candidați nu s-au prezentat la această proba scrisă.

„În județul Cluj, la această probă scrisă a fost eliminat 1 candidat pentru tentativă de fraudă”, informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.


În consecință, elevul nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Nu e primul incident de acest fel. Miercuri, în prima zi a sesiunii din august a examenului de BAC, la proba scrisă de Limbă și literatură română, doi elevi clujeni au fost eliminați din examen pentru că ar fi încercat să copieze. 


De asemenea, la proba scrisă obligatorie a profilului, unde elevii au putu opta între Matematică și Istorie, 79 de candidați nu s-au prezentat la examen. 

La nivel național, în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat, s-au înscris peste 33.900 de candidaţi.

De altfel, luna trecută, doi profesori din Cluj au fost eliminați din examen, după ce au copiat la Titularizare. 

CITEȘTE ȘI: 
Bacalaureatul de toamnă. Zeci de candidați din Cluj au „fugit” de Matematică, la proba scrisă obligatorie a profilului

Luni, 21 august 2023, se va desfășura proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b)., pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 25 august 2023 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 26-28 august 2023), vor fi comunicate marți, 29 august 2023.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au copiat la Titularizare. Doi profesori din Cluj, eliminați din examen. Sute de candidați nu s-au prezentat

BACALAUREAT 2023, sesiunea de toamnă: Absolvenţii de liceu susţin, vineri, proba la alegere

Doi elevi clujeni, eliminaţi de la BAC după ce au încercat să copieze. Zeci de tineri au fost absenți

abonare newsletter