Educație

Daniel David, despre criza din educație: „Grevele se fac să genereze probleme, altfel nu poți mobiliza autoritățile să te asculte”

Greva generală din educație continuă pentru a treia săptămână consecutiv. Rectorul UBB, Daniel David, apreciază că acțiunile cadrelor didactice au menirea de a mobiliza autoritățile pentru remedierea deficiențelor din învățământ.

Daniel David, despre greva generală din învățământ/Foto: Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com Daniel David, despre greva generală din învățământ/Foto: Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com

 

 


Greva din învățământ continuă, fiind susținută de 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.

Profesorul Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, s-a referit la demersul cadrelor didactice și a apreciat că detensionarea situației ține de priceperea autorităților de a remedia neajunsurile din sistemul românesc de educație. 


Astfel, potrivit lui David, menirea unei greve este de a genera probleme, iar punctul în care a ajuns criza din educație vizează deja sfera psihologiei. 

„Grevele se fac să genereze probleme. 


Dacă greva nu generează probleme, nu poți mobiliza autoritățile să te asculte să-ți dea ceea ce ceri. Acum, sigur că, repet, greva este făcută în acest scop, depinde de înțelepciunea autorităților cum detensionează situația. 

CITEȘTE ȘI:

Un profesor debutant câștigă mai puțin decât un liftier de la Camera Deputaților. Angajații din Parlament, printre cele mai mari venituri plătite din bugetul de stat

Și că repet, aici deja mi se pare o chestie de orgoliu și de o lipsă de încredere care pot fi depășite. Aici e o chestie de psihologie, deja”, a declarat Daniel David, potrivit edupedu.ro care citează digi24.ro


Anterior, odată cu declanșarea grevei din educație în 22 mai 2023, rectorul UBB a reacționat public prin intermediul unui mesaj prin care arăta că majorarea veniturilor din învățământul preuniversitar și universitar reprezintă o solicitare necesară și justificată, iar diferențierea salarială meritocratică poate fi analizată după asigurarea unui nivel decent de salarizare.

Și părinții elevilor din Cluj s-au solidarizat cu demersul cadrelor didactice și pregătesc o acțiune de susținere publică a profesorilor, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.


Greva profesorilor va continua până când Guvernul va da garanții legate de noua grilă de salarizare și salariul profesorilor debutanți.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Daniel David, despre greva din învățământ: „Susțin ideea sindicală de acum a creșterii salariale. Numai așa putem restaura statutul de prestigiu al educației în societate!”

Mandatele rectorilor. Daniel David: „La UBB poți fi rector două mandate, indiferent că te-ai suspendat sau le-ai întrerupt”

Legile Educației, vot final în Senat, în prima zi de grevă generală în învățământ. Alina Gorghiu: „România educată devine astăzi realitate”

Părinții clujeni, solidari cu profesorii. Protest în Piața Unirii: „Revendicările sunt întemeiate”

abonare newsletter