Educație

Profesorii nu renunță la grevă. Sindicatele nu acceptă un acord, chiar semnat de Iohannis.

Profesorii nu cedează și continuă greva declanșată în 22 mai, sindicatele din educație anunțând că nu vor semna niciun acord, fie el și girat de președintele României, și că își mențin solicitarea de majorare salarială de 25%.

Profesorii clujeni au protestat, marți, în Piața Unirii. Foto monitorulcj.ro Profesorii clujeni au protestat, marți, în Piața Unirii. Foto monitorulcj.ro

 

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (condusă de Simion Hăncescu) și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” (Marius Nistor) au anunțat miercuri că, după consultarea organizațiilor județene, au decis să continue greva și să nu semneze un acord politic care nu include creșterea salariilor.


Sindicatele au anunțat că nu vor semna un acord politic nici dacă ar fi girat de președintele Klaus Iohannis dacă acest act nu conține creșterea imediată a salariilor cu 25%.

În plus, sindicatele cer emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării valabilă pentru anul viitor, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, de circa 4.000 de lei, urmând ca salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.


Comunicat de presă:

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României.

Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor.


Menționăm că solicitările noastre au rămas aceleași:

  • Majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare;
  • Emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Grevă în învățământ. Tișe: „Dacă eram ministru, aș fi dat profesorilor ceea ce cer”

În plină grevă generală, astăzi e prima zi de înscriere la Bacalaureat. Ministerul Educației pasează responsabilitatea directorilor de școli „care pot asigura resursa umană”

Ministerul Educației: Examenul de Bacalaureat nu va fi afectat de criza din învățământ. Greva generală continuă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter