Educație

Procesul lui Bode contra UBB, în cazul doctoratului plagiat, se judecă în martie, la Curtea de Apel Cluj

Procesul ministrului de Interne (PNL) Lucian Bode, în cazul tezei plagiate de doctorat, se va judeca la Cluj în luna martie. Instanța de judecată a fixat data ședinței în termen de o lună.

Recursul făcut de Lucian Bode se judecă în martie, la Curtea de Apel Cluj/captură foto: Lucian Bode Facebook.com Recursul făcut de Lucian Bode se judecă în martie, la Curtea de Apel Cluj/captură foto: Lucian Bode Facebook.com

 

 


Mai exact este vorba despre recursul făcut de Lucian Bode, după ce Tribunalul Sălaj a respins suspendarea hotărării UBB în privința plagiatului ministrului de Interne, care se va judeca la Curtea de Apel Cluj în 22 Martie 2023.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca arăta, în urma unei noi analize, că suspiciunile de plagiat a tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode se confirmă, iar teza sa este „profund viciată”.


Tribunalul din Sălaj a respins ca nefondată cererea prin care ministrul de Interne, Lucian Bode, a încercat să blocheze a doua verificare a tezei sale de doctorat în cadrul Comisiei de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

Recursul făcut de Lucian Bode după comunicarea deciziei Tribunalului Sălaj se va judeca la Curtea de Apel Cluj-Napoca, în 22 martie 2023.


Procesul ministrului Lucian Bode, programat pentru 22 Martie 2023  la  Curtea de Apel Cluj/captură foto: portal.just.ro

Un nou proces contra UBB

Ministrul de Interne (PNL) Lucian Bode a deschis la începutul lunii februarie un nou proces împotriva UBB prin care cere anularea hotărârii Comisiei de Etică în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

Prin cererea depusă la începutul lunii februarie, la Tribunalul Sălaj, Bode cere anularea totală a actului administrativ 10/2022, prin care Comisia de etică din cadrul UBB s-a autosesizat pentru suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a actualului ministru. 


Prin noul proces deschis, ministrul solicită în instanță anularea hotărârii UBB pe baza căreia s-a desfășurat a doua analiză a comisiei de etică asupra tezei de doctorat a lui Lucian Bode.

După confirmarea suspiciunilor de plagiat în cazul tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, Comisia de Etică a UBB a solicitat includerea în cartea publicată pe baza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode a hotărârilor Comisiei de etică ce confirmă plagiatul tezei. Între timp, Bode a solicitat editurii CA Publishing retragerea cărții din circuit, fără a însera și deciziile Comisiei de Etică a UBB care confirmă doctoratul plagiat. 

CITEȘTE ȘI:

Procesul lui Bode, în cazul doctoratului plagiat, se judecă la Cluj

Lucian Bode a deschis un nou proces contra UBB

Câștig de cauză, în primă instanță, pentru Universitatea Babeș-Bolyai, în cazul plagiatului lui Bode. Ministrul a depus o nouă plângere

Ultimele Stiri
abonare newsletter