Educație

Procesul lui Bode, în cazul doctoratului plagiat, se judecă la Cluj

Recursul făcut de Lucian Bode, după ce Tribunalul Sălaj a respins suspendarea hotărării UBB în privința plagiatului ministrului de Interne, se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Recursul ministrului Lucian Bode se va judeca la Curtea de Apel Cluj/captură foto: Lucian Bode Facebook.com Recursul ministrului Lucian Bode se va judeca la Curtea de Apel Cluj/captură foto: Lucian Bode Facebook.com

 

 


Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca arăta, în urma unei noi analize, că suspiciunile de plagiat a tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode se confirmă, iar teza sa este „profund viciată”.

 


Tribunalul din Sălaj a respins ca nefondată cererea prin care ministrul de Interne, Lucian Bode, a încercat să blocheze a doua verificare a tezei sale de doctorat în cadrul Comisiei de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

Recursul făcut de Lucian Bode după comunicarea deciziei Tribunalului Sălaj se va judeca la Curtea de Apel Cluj-Napoca, semnalează jurnalista Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook. 


„Dr. Bode a făcut recurs la decizia Tribunalului Sălaj prin care i s-a respins acțiunea de chemare în judecată a Universității „Babeș-Bolyai”. 

Recursul, înregistrat azi pe portalul instanțelor, se va judeca la Curtea de Apel Cluj-Napoca”, a notat, joi, Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook


Lucian Bode: „Demersurile vor continua...”

Avocații ministrului Lucian Bode atacaseră în instanță decizia Comisiei de Etică a UBB de reanalizare a tezei sale de doctorat, după ce universitatea s-a autosesizat ca urmare a dezvoluirilor jurnalistei Emilia Șercan. În ciuda acțiunii ministrului, UBB a decis între timp să reanalizeze lucrarea și a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat în cazul Lucian Bode se confirmă în marea lor majoritate” și teza este „profund viciată”.

În replică, ministrul Lucian Bode a scris, pe pagina sa de Facebook, că „lupta pentru adevăr continuă!” și susține că, „procedural, decizia de astăzi a Tribunalului Sălaj este una FIREASCĂ în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat, înainte ca instanța să dea un verdict”, nota Bode pe pagina sa de socializare


Rectorul Universității Babeș-Bolyai, profesorul Daniel David, declara recent că nu este sigur faptul că au fost identificate toate problemele din teza lui Lucian Bode.

„Eu vă spun că şi acum, nu vreau să… şi nu vorbesc doar despre această teză, şi acum nu este sigur, chiar după investigaţiile făcute de doamna Şercan sau alţii, că s-au identificat toate problemele din teză. 

Fiindcă repet: o comisie de etică lucrează pe sesizările primite şi pe softurile anti-plagiat nu într-o logică de instanţă sau de procuror. Asta este diferenţa şi asta a fost neînţelegerea din spaţiul public”, a declarat rectorul UBB, Daniel David, în emisiunea OFF/OnTheRecord, potrivit Aleph News.

După confirmarea suspiciunilor de plagiat în cazul tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, Comisia de Etică a UBB a solicitat corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza lucrării de doctorat. 

CITEȘTE ȘI:

Câștig de cauză, în primă instanță, pentru Universitatea Babeș-Bolyai, în cazul plagiatului lui Bode. Ministrul a depus o nouă plângere

Lucian Bode și-a plagiat doctoratul! UBB Cluj: „Suspiciunile de plagiat se confirmă”. Comisia va cere corecturi la teză și retragerea cărții

Daniel David, în cazul plagiatului ministrului Lucian Bode: „Nu este sigur că s-au identificat toate problemele din teză”

Ultimele Stiri
abonare newsletter