Educație

Copiii revin săptămâna viitoare la școală. Peste 150 de școli din Cluj nu au autorizație ISU

151 de clădiri ale unităților de învățământ din judeţul Cluj nu îndeplinesc condiţiile de securitate la incendiu şi nu au primit autorizație din partea ISU.

151 de unităţi de învăţământ din judeţul Cluj nu îndeplinesc condiţiile de securitate la incendiu şi nu au primit autorizație din partea ISU/ Foto: depositphotos.com 151 de unităţi de învăţământ din judeţul Cluj nu îndeplinesc condiţiile de securitate la incendiu şi nu au primit autorizație din partea ISU/ Foto: depositphotos.com

 

 


151 de clădiri din județul Cluj nu au autorizație ISU în ceea ce privește condițiile de securitate la incendiu.

 


În această situaţie se află mai multe şcoli sau licee care în ultimii ani au modificat structura clădirilor sau au construit altele noi, fără să respecte condiţiile minime privind evacuarea, aerisirea sau modul de funcționare al instalaţiilor de încălzire.

Potrivit reprezentanțiilor ISU, 82% din corpurile sau corpurile de clădiri alte unităților de învățământ funcționează în parametri legali.


151 de clădiri sau corpuri de clădiri sunt neautorizate, iar dintre acestea 54 au obținut aviz de securitate la incendiu. Conform ISU, numărul clădirilor neautorizate ale unităților de învățământ este scădere cu 10% față de cele de anul trecut.

„În privința îndeplinirii cerinței de securitate la incendiu a clădirilor în care funcționează unitățile de învățământ, vă transmitem faptul că un procent de 82% din clădirile sau corpurile de clădiri ale unităților de învățământ funcționează în parametrii legali.


Astfel, 144 de clădiri sau corpuri de clădiri au fost autorizate privind securitatea la incendiu, iar 571 de clădiri nu necesită autorizarea privind securitatea la incendiu. De asemenea, 151 de clădiri sau corpuri de clădiri sunt neautorizate, iar dintre acestea 54 au obținut aviz de securitate la incendiu. Numărul clădirilor neautorizate ale unităților de învățământ este scădere cu 10% față de cele de anul trecut.

Personalul de specialitate din cadrul inspecției de prevenire a sprijinit conducerea școlilor prin oferirea asistenței tehnice de specialitate privind obligațiile pentru îndeplinirea cerinței de securitate la incendiu și au efectuat controale în teren pentru identificarea deficiențelor pe linia apărării împotriva incendiilor.


Totodată, unitatea noastră a transmis adrese de informare către autoritățile locale unde au fost identificate clădiri care nu au obținut autorizația de securitate la incendiu la unitățile de învățământ din toate localitățile unității administrativ teritoriale”, au declarat pentru monitorulcj.ro, reprezentanții ISU Cluj.

Comparativ cu anul trecut, 37 de școli au solicitat avizul de securitate la incendiu, din care 23 de şcoli au finalizat procedura şi au obținut avizarea.

În ceea ce privește solicitările pentru emiterea autorizației de securitate la incendiu din data 01.09.2021 pană în prezent, a fost înregistrate un număr de 25 solicitări, dintre care 17 (68%) au fost soluționate ca fiind favorabile.

În ceea ce privește unitățile de învățământ cu toaletă în curtea școlii, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au transmis reporterilor Monitorul de Cluj că în județul Cluj nu există unități de învățământ cu toalete în curtea unități din anul 2021.

Potrivit IȘJ Cluj situația unităților de învățământ din județ se prezintă astfel:

  • 83% grad de finalizare a acțiunilor de reparații curente și igienizări spații școlare
  • 97,4% grad de aprovizionare cu combustibil a unităților din mediul rural
  • 98,4%, grad de asigurare a transportului școlar, în mediul rural

UPDATE

Reporterii monitorulcj.ro au solicitat reprezentanțiilor ISU Cluj lista completă a celor 151 de clădiri fără autorizație, pe care o vom publica în momentul în care o vom primi.

Potrivit ISU Cluj, majoritatea unităților de învățământ încearcă remedierea situației și mai există multe dosare care sunt în curs de analiză.

„Majoritatea unităților de învățământ lucrează pentru a remedia situațiile, iar colegii mei analizează dosarele. Ulterior, după ce se vor finaliza toate procedurile, vom putea oferi o situație”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Adio wc-uri în curtea școlii? De anul viitor!

Începe școala! Sute de copii riscă să înghețe de frig în bănci. Se întâmplă într-o școală din Cluj

Nu doar ninsoare ne ia prin surprindere? Acum și începerea școlii? Premierul Nicolae Ciucă: „Sunt încă școli care au toaleta în curte"

În fiecare an e la fel! 4.000 de școli funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

Ultimele Stiri
abonare newsletter