Educație

Începe școala! Sute de copii riscă să înghețe de frig în bănci. Se întâmplă într-o școală din Cluj

Cu câteva zile înainte de începerea școlii, primarul unei comune din județul Cluj cere bani de la Consiliul Județean pentru a evita ca elevii și angajații unei școli să stea în frig.

sursă foto Realitatea sursă foto Realitatea

 

În 26 august, primarul comunei Mociu a solicitat acordarea unui ajutor în sumă de 150.000 lei din fondul de rezervă al judeţului pentru înlocuirea centralei termice de la Școala Gimnazială „Liviu Dan” din sat.


„În urma pregătirii pentru sezonul rece, s-a constatat faptul că din cauza degradării avansate (ruginire) a cazanului, pierde antigel. S-a încercat remedierea problemelor, dar nu a fost posibil. S-a făcut o expertiză în urma căreia un specialist a stabilit că trebuie înlocuit cazanul. Este vorba despre două corpuri de clădire cu o suprafață de aproximativ 2.000 mp, compuse din 30 de săli de clasă, laboratoare, băi, sală de sport etc în care-și desfășoară activitatea 311 copii și 24 de angajați”, susține Vasile Focșa, primarul comunei Mociu.

Reprezentanții Primăriei Mciu susțin că soluția este „montarea a două cazane cu putere de 130kW fiecare și modificarea spațiului tehnic pentru a putea fi instalate toate echipamentele termice”.


„Se solicită suma menționată în regim de urgență având în vedere apropierea sezonului rece și lipsa sumei necesare achiziționării și montării echipamentelor necesare în bugetul local al primăriei. Considerăm necesară şi oportună propunerea privind alocarea unor sume din fondul de rezervă al bugetului local al judeţului Cluj. Scopul înlocuirii centralei termice este oferirea unor condiții favorabile pentru copiii și angajații care-și desfășoară activitatea în școala din Mociu pe perioada sezonului rece”, transmit reprezentanții Consiliului Județean.

CITEȘTE ȘI:

Accident în Mociu în timpul unei depășiri! O fată și un băiat de 20 de ani, duși la spital de urgență

Un tânăr a amenințat șoferii din trafic cu un CUȚIT, în localitatea Mociu

O autoutilitară s-a făcut SCRUM după ce a luat foc în Mociu. FOTO

abonare newsletter