Educație

Adio wc-uri în curtea școlii? De anul viitor!

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, autorităţilor locale şi Ministerului Educaţiei un plan astfel încât anul viitor să fie eliminată problema toaletelor din curtea şcolii, apreciind că aceasta reprezintă „o pată pe imaginea sistemului de învăţământ".

sursă foto digi24.ro sursă foto digi24.ro

 

„Nu mă sfiesc deloc să discut despre ceea ce înseamnă imaginea sistemului de educaţie în România, când vorbim de toalete în curtea şcolii. S-au făcut demersuri ca numărul acestor unităţi de învăţământ să fie redus. Totuşi, a rămas un număr destul de mare şi, din punctul meu de vedere, este inacceptabil, motiv pentru care, ieri (marţi - n.r.), în videoconferinţă, am solicitat tuturor autorităţilor, conducerii Ministerului Educaţiei, precum şi autorităţilor locale ca până la finele anului să mi se prezinte planul prin care anul viitor să eliminăm această pată de pe imaginea sistemului de învăţământ", a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.


El a adăugat că educaţia, alături de sănătate, se înscrie în atenţia "maximă" a Guvernului.

„Este păcat, se fac eforturi, se munceşte foarte mult, am făcut un obiectiv de ţară ca educaţia să rămână în primele priorităţi ale ţării noastre. Educaţia, alături de sănătate, se înscrie în atenţia maximă pe care Guvernul României o acordă, astfel încât să eliminăm aceste diferenţe şi să putem să ne aliniem în standardele europene", a afirmat premierul.

CITEȘTE ȘI:

După străzile „smart” din Cluj-Napoca, urmează toaletele „smart”. WC-uri de 148.000 de euro în 4 zone „turistice" din oraș

FOTO. DEZASTRU ecologic! Cârpe, colac de WC și pantofi, împrăștiate pe un deal din Florești

Fără urinat în spațiile publice! Unde au fost instalate noile WC-uri moderne din Cluj? FOTO

abonare newsletter