Educație

În fiecare an e la fel! 4.000 de școli funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

Aproape 4.000 de școli din România funcționează în acest moment fără autorizație de securitate la incendiu, a anunțat ministrul Lucian Bode în ședința organizată marți dimineață înaintea începerii anului școlar.

sursă foto depositphotos.com sursă foto depositphotos.com

 

„Până în acest moment au fost evaluate 17.872 unități de învățământ. Ne confruntăm cu o problematică sensibilă reprezentată de securitatea la incendiu a clădirilor în care funcționează unitățile școlare. În acest sens, după analizarea datelor raportate, dintr-un total de 25.606 de clădiri, 17.117 construcții nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu. Pentru 4.706 construcții au fost emise autorizațiile de securitate, iar 3.783 de clădiri funcționează în prezent fără acest act administrativ, 862 dintre acestea fiind în curs de conformare”, a transmis ministrul Bode.


„Vă îndemn să accelerați procedurile de autorizare și în paralel să luați toate măsurile tehnice și organizatorice menite să prevină incindente nefericite astfel încât copiii să fie în siguranță la școală”, a spus Bode în ședința la care a participat și premierul Nicolae Ciucă, alături de prefecți și reprezentanți ai ISJ-urilor din țară.

CITEȘTE ȘI:

Gata vacanța! Luni reîncepe școala. Câte zile libere mai sunt în acest an școlar?

Emil Boc a anunțat cum va începe școala la Cluj-Napoca. Edilul, pesimist cu privire la situația actuală:„Cu siguranță vom avea cazuri de COVID-19 la elevi”

„Când începe şcoala în 2020”, cea mai căutată frază pe Google în prima zi a noului an

Ultimele Stiri
abonare newsletter