Economie

Dezvoltatori imobiliari: Cei care nu au bani cumpără apartamente în Floreşti, cei cu bani dau şi 1700 euro/mp în centrul Clujului

Cea de-a treia ediţie a Târgului “Acasă de la A la Z”, găzduit de centrul comercial Polus Center, şi-a deschis vineri dimineaţa porţile. Oferte imobiliare variate, soluţii de încălzire a locuinţei, firme de proiectare, dar şi oferte de materiale de construcţii, toate se regăsesc timp de trei zile la Cluj-Napoca, la evenimentul imobiliar al anului.

Printre firmele prezente se numără Ambient, Welt Imobiliare, Downtown Residence (ansamblu rezidenţial de lux prezentat de dezvoltatorii hotelului Hampton by Hilton Cluj-Napoca), Dos Solar Strom (distribuitor de panouri fotovoltaice și led-uri), Bioencal (distribuitor oficial al mărcii Ecoforest din Spania, șeminee pe peleți și lemne), Aiografic (birou de arhitectură și design interior), Ecoinstal (pompe de căldură), Citadela Residence, Gabriel Petrișor Construct (firmă de arhitectură și dezvoltator imobiliar) sau grupul de firme Drusal SA şi Florisal SA (dezvoltatorii proiectului Platinia).

21 Decembrie 1989, mai scump ca Dorobanţilor

De departe, cele mai scumpe şi exclusiviste apartamente aparţin ansamblului Downtown Residence, situat pe Bulvardul 21 Decembrie 1989, situat în spatele hotelului Hampton by Hilton, unde preţul pe un metru pătrat la un apartament ajunge şi la 1700 de euro.


“Ce e diferit faţă de restul ansamblurilor, avem penthouse-urile care sunt apartamente cu scară interioară, depăşesc 100 mp, sunt cu terasă, lift privat, finisaje high class, aer condiţionat. Preţul unui metru pătrat este de 1700 de euro, astfel că o garsonieră de 41 mp se vinde la preţul de 62.000 de euro, penthouse-ul de 110 mp, pe două nivele, are un preţ de 220.000 de euro, un apartament cu două camere de 66 mp costă 114.000 de euro, iar cu trei camere, 74 mp, ajunge la 128.000 de euro. Extra se vând parcări subterane la preţul de 10.000 de euro plus TVA. Din 20 de apartamente mai avem 11 la vânzare, dintre care cu câteva suntem în discuţii cu clienţii. Noi vrem chiar să creştem preţurile pentru că sunt clienţi care cer. E normal dacă există cerere. De replica «de banii aceştia îmi fac casă, fă-ţi casă, dar nu eşti în centru»”, au declarat reprezentanţii Downtown Residence.

63.000 de euro, un apartament în Floreşti

Downtown Residence au un ansamblu construit şi în Floreşti, în zona Polus Center. “80% este vândut, oferim apartamente cu două şi trei camere care se adresează unui alt segment de piaţă, «Prima Casă», tineri. Pentru noi anul trecut a fost cerere. Cum s-a mişcat «Prima Casă» s-au mişcat şi vânzările noastre. Dacă au fost zvonuri pe piaţa imobiliară că  «Prima Casă» nu o să mai fie, au fost foarte mulţi clienţi care au cumpărat crezând că nu vor mai prinde programul. La Cluj este cerere, altfel nu s-ar construi. În Floreşti sunt mai bune vânzările. Preţul unui apartament cu două camere, 55 mp, este de 48.000 de euro, iar preţul la trei camere, 70 mp, este de 63.000 de euro plus TVA”, au mai precizat dezvoltatorii hotelului Hampton by Hilton.


1200 euro/mp pe Dorobanţilor

Dezvoltatorii proiectului Platinia spun că oferă la vânzare apartamente cu servicii unice în Cluj-Napoca, cum ar fi concierge hotelier sau carduri de membru pentru cumpărători.

“Cu toate că oferim nişte condiţii excelente, materiale premium şi locaţii super centrale nu suntem mai scumpi decât preţul pieţei în zonă. Unii au rămas cu impresia că noi suntem intangibili, undeva acolo sus. Noi am vândut apartamente şi prin programul «Prima Casă», am vândut apartamente şi tinerilor căsătoriţi, studenţilor, nu suntem chiar aşa ca şi preţ. Ca şi restul lucrurilor, condiţii şi servicii, într-adevăr suntem puţin altfel ca şi restul. Oferim apartamente cu servicii de cinci stele, cum ar fi concierge hotelier, singurii care oferim acest serviciu din Cluj, vorbim de o persoană aflată permanent la dispoziţia locatarilor, pază non-stop cu buton de panică ca la bănci, lounge de primire sau card de membru pentru discounturi la anumiţi parteneri locali între 10 şi 30%. Platinia Lounge Residence, situat pe strada Dorobanţilor, este vândut în totalitate, mai avem un singur apartament cu trei camere pe care sper să îl tranzacţionăm astăzi, clădirea de birouri la fel”, a declarat Oana Bănuţ, PR& Marketing Manager Platinia.


Astfel, o garsonieră de 40 mp ajunge la preţul de 47.000 de euro, iar un apartament cu trei camere de 83 mp în Platinia Residence se vinde cu 110.000 de euro.

“Suntem la preţul pieţei din zonă. Nu suntem noi cei mai scumpi, suntem mai altfel. Urmează Platinia Elite Residence la intersecţia străzilor Constanţa cu Ploieşti care este vândut în proporţie de 40%. Nu ne plângem de lipsa vânzărilor. Eu cred că a scăzut preţul apartamentelor dar în zone precum Floreşti, Baciu unde s-a construit destul de mult, s-a construit prost, s-a construit în neştire şi acuma lumea încearcă să scape de aceste apartamente. Din punctul nostru de vedere, Clujul a rămas dinamic pe segmentul imobiliar, în continuare se caută apartamente, noi de abia facem faţă cererii. Cei care au avut bani înainte au bani şi acum. În centrul oraşului se caută mult pentru închirieri şi investiţii. Cei care nu au bani se orientează departe de centru. Am vrut să dăm şi în chirie dar nu ne-au mai rămas apartamente, le-am vândut pe toate. În centrul Clujului preţurile la apartamente au crescut”, a mai precizat Bănuţ.


Târgul “Acasă de la A la Z” are ca partener principal compania Ambient.

“Acasă de la A la Z” – târg de imobiliare, construcții și amenajări își așteaptă vizitatorii sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 – 22:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter