Economie

Ce pregăteşte guvernul Ponta pentru 2014?

Guvernul va creşte cu 25% redevenţele pentru resursele naturale, cu excepţia celor de petrol şi gaze, a declarat luni premierul Victor Ponta, în urma finalizării negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisiei Europene (CE).

"Va fi o creştere a redevenţelor la resursele minerale, cu excepţia celor de petrol şi gaze, de 25%", a spus Ponta.

Creşterea redevenţelor  a fost convenită în negocierile din ultimele zile cu FMI şi CE.


Tot în 2014 Executivul are în plan  să încheie şi privatizarea CFR Marfă, după ce vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român, companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putut fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut  timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

 În urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să înceapă procedurile pentru o nouă privatizare a companiei, el anunţând atunci că procesul va fi încheiat până în vara anului viitor.


Totodată, bugetul pe anul viitor va fi construit pe un deficit de 2,2% din PIB şi o creştere economică de 2,2%, indicatori conveniţi cu FMI şi Comisia Europeană, a anunţat luni premieru  Victor Ponta, la finalul negocierilor cu misiunea experţilor internaţionali.

Ultimele Stiri
abonare newsletter