Economie

Acţiunile Gabriel Resources, în urcare

Acţiunile Gabriel Resources au închis joi la Toronto în creştere cu 10,6%, la 83 de cenţi, după ce au urcat cu până la 16% în timpul şedinţei bursiere, însă compania a pierdut 43% din valoare de la începutul acestei săptămâni.

Titlurile Gabriel au oscilat joi între 71 cenţi şi 87 cenţi, după ce au închis miercuri la 75 cenţi.

Conform Mediafax, la finalul şedinţei de joi, capitalizarea de piaţă a companiei este de 318,8 milioane dolari canadieni.


Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Şova, a declarat, joi, că, în cazul în care proiectul Roşia Montană nu va fi adoptat, Gold Corporation poate emite pretenţii la despăgubiri de 2 miliarde de dolari, care înseamnă 550 milioane dolari cheltuieli pe investiţii realizate şi 1,5 miliarde profitul estimat.

Volumul tranzacţionat a fost în continuare peste medie, de 2 milioane de acţiuni, însă mai redus faţă de rulajele din primele trei şedinţe ale săptămânii.


Acţiunile Gabriel Resources s-au prăbuşit luni cu 54%, la 68 cenţi, cea mai slabă închidere din ultimii 14 ani, după ce premierul Ponta a declarat că soluţia pentru proiectul Roşia Montană este respingerea în regim de urgenţă în cele două camere ale Parlamentului.

Potrivit sursei citate, declinul a continuat marţi, însă titlurile au crescut puternic miercuri, cu 15%.


Cel mai ridicat preţ atins vreodată de acţiunile Gabriel Resources este de 8,6 dolari canadieni, înregistrat în decembrie 2010.

Gabriel Resources deţine aproximativ 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, compania care dezvoltă controversatul proiect minier din Munţii Apuseni. Restul titlurilor sunt deţinute de stat, prin Minvest Deva.

Ultimele Stiri
abonare newsletter