Economie

O singură ofertă pentru viaductele de pe A3, depusă de o asociere de constructori români și turci

Licitația pentru realizarea viaductelor din Nădășelu și Topa Mică (județul Cluj) de pe Autostrada Transilvania a înregistrat o singură ofertă

O asociere de constructori turci și români, ofertă pentru viaductele de pe A3. Foto: Asociația Pro Infrastructură/ Facebook O asociere de constructori turci și români, ofertă pentru viaductele de pe A3. Foto: Asociația Pro Infrastructură/ Facebook

 

 


O asociere de constructori români și turci a depus singura ofertă pentru proiectarea și execuția lucrărilor necesare devierii traseului sectorului de autostradă Nădășelu – Mihăiești al A3, a anunțat Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

 


Dacă oferta va fi considerată eligibilă, asocierii Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS - Ilgaz Insaat Ticaret AS - Visio Construction Works SRL îi va fi atribuit contractul în valoare de peste 1,1 miliarde lei. Lucrările de proiectare trebuie realizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului, iar execuția – în 18 luni.

„Asocierea de constructori români și turci Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. - Ilgaz Insaat Ticaret A.S. - Visio Construction Works S.R.L a depus astăzi singura ofertă pentru proiectarea și execuția lucrărilor necesare devierii traseului sectorului de autostradă Nădășelu – Mihăiești (Autostrada Transilvania).


Contractului (finanțat prin PNRR) are o valoare de 1,114 miliarde de lei (fără TVA) și o durată de 27 de luni (9 luni perioada de proiectare și 18 luni execuția lucrărilor).

Devierea traseului acestui sector de autostradă se face în conformitate cu recomandările din cadrul expertizei tehnice iar lucrările presupun:


- devierea traseului între km 10+009 și km 12+000 prin construirea unui viaduct cu lungimea de 1,2 km, fundat pe piloți forați de diametru mare ( fără să afecteze versantul care prezintă alunecări),

- devierea traseului  între km 21+406 și km 24+890, prin construirea unui viaduct cu lungimea de aproximativ 2 km. Acest viaduct va depăși în aval DN 1F și va traversa cursului Pârâului Topa Mică. Racordarea se va realiza în zona km 24+890 al traseului inițial”, a postat Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.


Lucrările ar putea începe primăvara aceasta

În lipsa contestațiilor la licitația pentru realizarea viaductelor din Nădășelu și Topa Mică (județul Cluj), de pe Autostrada Transilvania, lucrările de deviere a traseului pe o distanță de 3 km ar putea începe în prima parte a anului 2024.

La finalul lui decembrie 2023, CNAIR stabilea termenul pentru depunerea ofertelor la realizarea viaductelor de la Nădășelu și Topa Mică (județul Cluj), de pe A3, pentru 9 ianuarie 2024. Licitația pentru realizarea viaductelor de la Nădășelu și Topa Mică, pe o distanță de 3,2 km, a fost deblocată, în condițiile în care, în noiembrie 2023, contestația depusă de turcii de la Ictas a fost respinsă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Verde” pentru viaductele de la Nădășelu și Topa Mică (A3), scoase din contractul cu UMB, la început de 2024

abonare newsletter