Economie

Aeroportul Cluj atinge un nou prag: 2 milioane de pasageri, în august

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2.000.000 în anul 2023.

Gabriel, elev la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca a fost norocosul pasager cu numărul 2.000.000 anul trecut pe Aeroportul Cluj. Foto: Facebook Aeroportul Internațional „Avram Iancu Gabriel, elev la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca a fost norocosul pasager cu numărul 2.000.000 anul trecut pe Aeroportul Cluj. Foto: Facebook Aeroportul Internațional „Avram Iancu

 

Anul acesta, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a cincea oară în istoria sa pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, această celebrare devenind astfel un eveniment simbol.


Evenimentul aniversar va avea loc pe joia viitoare, pe 17 august.

CITEȘTE ȘI: Un elev de 10 ani de la Școala „Ion Agârbiceanu” este pasagerul 2 milioane de pe Aeroportul Cluj. „E cel mai special eveniment al meu”

În septembrie 2017, Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a înregistrat pentru prima dată în istoria sa două milioane de pasageri într-un an, iar de atunci, în septembrie 2018 și septembrie 2019 au mai fost organizate două evenimente pentru sărbătorirea pasagerului 2 milioane.


De asemenea, în octombrie 2022, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 2 milioane pentru a patra oară în istoria sa. La acea dată, norocosul pasager a fost un băiețel de 10 ani, Gabriel, elev la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca. El a fost însoțit de părinți și s-a declarat surprins de eveniment.

Rețeaua de rute a Aeroportului Internațional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre peste 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice ale sezonului.


Conducerea Aeroportului Internațional Cluj se așteaptă să atingă în acest an, pentru prima dată în istoria sa, 3 milioane de pasageri. 

CITEȘTE ȘI:

Spitalul de Recuperare va beneficia de noi echipamente medicale, în valoare de peste 3,2 milioane de euro

Viitorul Park&Ride de la Aeroport costă 12 milioane de euro. Trebuie să fie realizat în doi ani

Creștere record a traficului aerian. Aeroportul Cluj, locul 2 pe țară după numărul de pasageri

Ultimele Stiri
abonare newsletter