Administrație

Viitorul Park&Ride de la Aeroport costă 12 milioane de euro. Trebuie să fie realizat în doi ani

Viitorul Park&Ride de la Aeroportul Internațional din Cluj are autorizația de construire semnată. Valoarea proiectului se ridică la circa 60 de milioane de lei.

Proiectul viitorului Park and Ride de pe strada Traian Vuia, autorizat de Primărie/Foto: primariaclujnapoca.ro Proiectul viitorului Park and Ride de pe strada Traian Vuia, autorizat de Primărie/Foto: primariaclujnapoca.ro

 

 


În iunie 2023, Primăria a atribuit contractul pentru supervizarea lucrărilor la Park&Ride-ul de pe strada Traian Vuia, în valoare de 565.500 de lei, finanțat din bugetul public

 


Recent, Primăria Cluj-Napoca a emis Autorizația de construire pentru Park and Ride, împrejmuire și amenajări exterioare, obiectiv de investiții situat în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Traian Vuia, nr. 149-151.

Valoarea de bază a investiției: 57.437.675.24 lei


Termenul de valabilitate al autorizației de construire este de 24 de luni, de la data emiterii, interval de timp în care trebuie începute lucrările de execuţie autorizate.

Durata de execuție a lucrărilor 24 de luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor (anunţată în prealabil), situaţie în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate.


Proiectul viitorului Park and Ride din Cluj se află „în prelungiri”, în condițiile în care perioada pentru deliberare cu privire la cea de-a doua licitație se apropie de etapa finală. 

Administrația locală analizează încă ofertele depuse de trei firme și asocieri de firme pentru construirea Park&Ride-ului de lângă Aeroportul Cluj, în cadrul celei de-a doua licitații.


Trei oferte depuse pentru mega-parcarea de 860 de locuri

Trei asocieri de firme s-au arătat interesate de realizarea acestei investiții: 

1. Ofertant unic: TCI Contractor General, Skyline Engineering, Antrepriza Montaj Instalatii, Orizont Electric.

2. Asociere: Axial Construct Invest SRL (Leader), Daroconstruct, CAR BOC, Parcrom Service SRL, New Generation Instal SRL, Reea Procons Serv SRL, Ascensor Advertising SRL, Skyline Engineering, Megamix Comimpex, Kazinst Grup SRL, Ducu Construcții.

3. Asociere: Concelex (Leader), Concelex Engineering SRL, Schindler Romania SRL, Skyline Engineering, SC Quad Still Paint SRL, Indeminarea Prodcom SRL.

Proiectul Park and Ride-ului din zona Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj face parte din lista celor 40 de proiecte multianuale derulate de Primărie și a cărui orizont de realizare depășește anul 2024.

Sistemul de park and ride se va realiza în baza protocolului de colaborare încheiat între Județul Cluj și Municipiul Cluj-Napoca pentru stimularea mobilității prin utilizarea mijloacelor de transport public.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta.

Număr de locuri – 863 + 8 peroane pentru autocare

Regim înălțime – parter + etaj.

Suprafață construită – 542,10 mp

Suprafață desfășurată totală – 1084,20 mp

Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local și din alte surse constituite conform legii. 

Durata de execuție – 24 luni/2 ani de la ordinul de începere.   

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primăria plătește jumătate de milion de lei pentru supervizarea lucrărilor la viitorul park&ride de la Aeroport

Proiectul de park&ride lângă Aeroport merge mai departe! Trei oferte, depuse în cadrul licitației

Mai mulți bani pentru Park&Ride-ul din Cluj. Proiectul urmează să fie realizat în doi ani

abonare newsletter