Economie

Chiriile continuă să crească. Cât cer proprietarii din Cluj pentru o garsonieră sau un apartament cu două camere?

Chiriile sunt considerabil mai mari vara aceasta față de aceeași perioadă a anului trecut. Cât scoți din buzunar lunar pentru un apartament de două camere, în Cluj?

Chiriile continuă să crească. FOTO: Pixabay Chiriile continuă să crească. FOTO: Pixabay

 

 


Chiriile continuă să crească, inclusiv în lunile de vară. Cele mai sumpe chirii din țară pot fi găsite în continuare în Capitală și în Cluj-Napoca, arată o analiză imobiliară. La polul opus, între Timișoara rămâne cel mai accesibil oraș pe toate cele trei categorii de apartamente.

 


În Cluj-Napoca, prețurile solicitate s-au menținut la 310 de euro pe lună pentru o garsonieră, 480 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 600 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,1%.

Chiria medie pentru apartamentele cu două camere oscilează de la 350 de euro până la 480 de euro, conform datelor analizei. Atunci când vine vorba despre garsoniere, bugetul mediu necesar se situează între 220 de euro și 310 de euro, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere, prețurile se ridică de la 400 de euro, până la 650 de euro, conform Imobiliare.ro


Situația în orașele mari din România

În București, așteptările proprietarilor se situează la 301 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 480 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 650 de euro pe lună pentru o locuință cu tricamerală. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere și anume, cu un plus de 11,7%. 

În Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 290 de euro pe lună pentru o garsonieră, 420 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 560 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din acest centru regional se remarcă printr-o evoluție anuală de 16,1%.


În Constanța, chiriile ajung la 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu două camere din Constanța au evoluat într-un mod semnificativ și anume, au înregistrat o evoluție anuală în cuantum de 21,9%. 

În Iași, proprietarii solicită, în medie, 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 380 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Și în acest centru regional prețurile apartamentelor cu trei camere au înregistrat o evoluție anuală semnificativă, în valoare de 15,3%. 


În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețului a fost consemnată la apartamentele cu trei camere, unde acestea au crescut cu 9,3%.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Chiriile AU CRESCUT cu 20% în luna mai, la Cluj-Napoca. Valoarea medie: 505 euro!

Ultimele Stiri
abonare newsletter