Economie

Iau bani, dar nu știu pentru ce! 60% dintre români nu ştiu ce responsabilităţi au la locul de muncă

Şase din zece angajaţi (58%) români nu îşi cunosc responsabilităţile la locul de muncă.

60% dintre români nu ştiu ce responsabilităţi au la locul de muncă. FOTO: Depositphotos.com 60% dintre români nu ştiu ce responsabilităţi au la locul de muncă. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Peste două treimi din angajați (67%) sunt rar evaluaţi de către angajator, uneori chiar deloc, arată rezultatele unui studiu de specialitate, prezentat recent într-un eveniment dedicat antreprenorilor. 

 


Şase din zece angajaţi (58%) români nu îşi cunosc responsabilităţile la locul de muncă. Conform datelor, din cele 9.000 de responsabilităţi exprimate în studiu, 88% sunt nemăsurabile, „asta înseamnă că angajaţii nu ştiu cu adevărat ce au de făcut, când şi cât pentru a performa”.

Majoritatea angajaților nu sunt evaluați niciodată

De asemenea, 67% dintre angajaţi sunt evaluaţi mai rar decât lunar, majoritatea nefiind evaluaţi deloc, iar o mare parte având evaluări doar anuale. În acelaşi timp, 71% dintre indicatorii faţă de care angajaţii au spus că le este evaluată performanţa sunt nemăsurabili.


În ceea ce priveşte bonusurile, studiul arată că doar 8% dintre acestea sunt atribuite pentru îndeplinirea unor obiective măsurabile, în timp ce 23% sunt bonusuri primite de sărbători, iar peste 30% sunt acordate pentru ca angajaţii să îşi facă treaba pentru care primesc salariu (de exemplu: respectarea procedurilor, îndeplinirea responsabilităţilor sau încadrarea în termene).

Studiul  a fost realizat de MKOR, la comanda TBF, pe un eşantion de 1.992 de persoane, cu nivel de încredere de 95% şi o rată de eroare de +/-2,4%.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Lovitură pe piața IT! O companie din Cluj își închide sediul. Aproape 200 de angajați sunt afectați

Ultimele Stiri
abonare newsletter