Economie

Cluj-Napoca, inclus în topul orașelor cu cele mai accesibile apartamente din Europa

Cluj-Napoca este cunoscut în România pentru prețuri exagerat de mari la apartamente, însă în Europa orașul transilvănean se situează printre cele mai accesibile.

Cluj-Napoca are cele mai scumpe locuințe din România, care sunt considerate „accesibile” în Europa / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Cluj-Napoca are cele mai scumpe locuințe din România, care sunt considerate „accesibile” în Europa / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


În ceea ce priveşte preţul mediu al apartamentelor, România are cinci oraşe, fără capitală, în top 50 oraşe cu cele mai accesibile apartamente din Europa, pe baza Indexului imobiliar Kiwi Finance, scre bursa.ro.

 


Cluj-Napoca se numără între orașele din România, aflate în topul celor mai accesibile orașe din Europa.

Capitala ocupă locul 24 în clasamentul de 150 de orașe importante din Europa, în privința accesibilității, având un indice de 1,50. Bucureștiul este urmat apoi de Sibiu care are un indice de 1,55.


Timișoara se situează pe locul 32 în topul celor mai accesibile orașe din Europa, privind prețul mediu al apartamentelor, cu un indice de 1,58, fiind urmată de Iași, care are un indice de 1,63 și se află pe locul 36 în clasament.

În cele din urmă, pe locul 43, Cluj-Napoca este un alt oraș care este inclus în acest top al orașelor europene cu cele mai accesbile orașe, având un indice de 1,73. După Cluj-Napoca se află Brașovul, cu un indice de 1,75 și care ocupă locul 47.


Prețul mediu în Cluj-Napoca, sub 1.700 euro/mp?

Potrivit Indexului Kiwi Finance, preţul mediu pe metru pătrat al apartamentelor a ajuns la 1.671 euro în Cluj-Napoca. Scăderi ale preţului mediu pe metru pătrat s-au înregistrat în cele mai mari trei pieţe din ţară, pe segmentul apartamentelor: Bucureşti, cu 3,1%, Ilfov - cu 2,9%, până la 1.262 euro, şi Cluj-Napoca - cu 2,7%, până la 1.671 euro.

În ceea ce privește casele, Cluj-Napoca a consemnat scumpiri semnificative, cu 7,5%, până la 1.664 euro. Orașul de pe Someș are cele mai puține accesibile case, cu un indice de 1,72.


Clasamentul a fost elaborat pe baza datelor disponibile la finele lunii septembrie pe portalul Numbeo.ro.

Prețurile înregistrate pe platforma Numbeo.ro diferă, însă, foarte mult de prețurile raportate de agențiile imobiliare locale care au anunțat la începutul lunii octombrie că prețul mediu a fost de aproape 2.400 de euro pe metru pătrat în Cluj-Napoca la apartamentele de vânzare.

CITEȘTE ȘI:

Garaje, transformate în apartamente în Cluj-Napoca. Boc: „Când am mers să demolăm, ne-a atacat în instanță”

Toamna aduce „domolirea” prețurilor la apartamentele din Cluj-Napoca! Care sunt cele mai ieftine cartiere

abonare newsletter