Economie

Prețul mediu de vânzare al apartamentelor în Cluj-Napoca a fost 2.394 euro/mp util în septembrie

Apartamentele în Cluj-Napoca s-au vândut în luna septembrie la un preț mediu de 2.394 de euro pe metru pătrat util.

Prețul mediu de vânzare al apartamentelor în Cluj-Napoca a fost 2.394 euro/mp util în septembrie / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Prețul mediu de vânzare al apartamentelor în Cluj-Napoca a fost 2.394 euro/mp util în septembrie / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


În prima lună de toamnă, prețurile solicitate pentru apartamentele (noi și vechi) disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 1,6% față de luna anterioară.

 


Valoarea medie de listare pentru o asemenea unitate locativă a ajuns, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, la 1.705 euro pe metru pătrat util (față de 1.733 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui august), la nivel național. Prețurile rămân mai ridicate cu 13.9% față de septembrie 2021.

„Este o perioadă în care piața rezidențială caută un punct de echilibru și inevitabil vom continua să avem oscilații de preț specifice de la o lună la alta. Chiar dacă în septembrie am înregistrat scăderi de preț în jurul a 1%, față de aceeași perioadă a anului trecut, diferențele de preț sunt în continuare peste rata inflației. Ne așteptăm ca pe segmentele mass-market și rezidențialul vechi acest reglaj inerent să fie mai vizibil, în vreme ce prețurile pentru locuințele premium, cu localizare privilegiată, proiectele calitative, în general, cel mai probabil vor continua să se consolideze, reprezentând o bună alternativă investițională în perioada cu inflație mare. De altfel, în anumite orașe – precum Timișoara – observăm evoluții diametral opuse, scăderi pe segmentul vechi și creșteri pe cel nou”, a declarat Daniel Crainic, director marketing Imobiliare.ro.


Situația în Cluj-Napoca

Și Cluj-Napoca s-a conformat, luna trecută, tendinței general descendente a prețurilor: așteptările vânzătorilor s-au diminuat, aici, cu -1%, ajungând la 2.394 euro pe metru pătrat util (față de 2.418 euro pe metru pătrat în august).

Apartamentele din blocurile vechi s-au ieftinit cu -0,7%. Acestea au ajuns să coste, în medie, 2.337 de euro pe metru pătrat (față de 2.354 de euro pe metru pătrat).


Unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat un minus de 1%, de la 2.473 la 2.448 de euro pe metru pătrat.

Foto: imobiliare.ro

CITEȘTE ȘI:

Toamna aduce „domolirea” prețurilor la apartamentele din Cluj-Napoca! Care sunt cele mai ieftine cartiere

Ajutor pentru încălzirea locuinței pentru clujenii cu venituri reduse! Cum poți beneficia de sprijin la plata facturii la energie termică

Ultimele Stiri
abonare newsletter