Economie

Salariile medii pentru cele mai căutate locuri de muncă în IT, între 5.000 și 9.000 de lei. Care sunt cele mai atrăgătoare funcții?

Media salariilor în cele mai căutate locuri de muncă din domeniul IT, în România, este între 5.000 şi 9.000 de lei, arată datele centralizate de o platformă online dedicată angajaţilor.

Salariile medii pentru cele mai căutate locuri de muncă în IT, între 5.000 și 9.000 de lei / Foto: pixabay.com

 

 


Conform Undelucram.ro, în România, cele mai căutate funcţii în domeniul IT sunt cele de dezvoltator interfeţe, inginer software, specialist în securitate, analist Big Data şi specialist asigurarea calităţii.

 


În ceea ce priveşte salariile medii aferente celor mai căutate joburi, acestea sunt: 

  • 7.520 lei - pentru dezvoltator interfeţe, 
  • 9.210 lei - pentru inginer software, 
  • 7.360 lei - pentru specialist securitate, 
  • 5.200 de lei - analist Big Data, 
  • 6.330 lei - specialist în asigurarea calităţii.

„Aceste date fac parte dintr-o serie de comunicate de presă prin care Undelucram.ro va prezenta lunar cele mai căutate joburi şi salariile aferente pentru cele mai importante domenii economice. Informaţiile cu privire la salarii sunt obţinute prin intermediul Salary Report, un instrument complex, destinat specialiştilor din HR, lansat de Undelucram.ro. Utilizatorii Undelucram.ro îşi comunică transparent şi deschis salariile în cadrul platformei. Toate aceste informaţii salariale sunt analizate de o echipă asistată de un algoritm de inteligenţă artificială care exclude datele nerelevante şi extrage metrici actualizaţi şi precişi: medie de salarii, mediană salarii, quartile, percentile etc.”, se arată într-un comunicat de presă al platformei online.

CITEȘTE ȘI:

UDMR va vota pentru creşterea salariilor din administraţia publică locală

Când va crește salariul minim din România? Anunțul ministrului Muncii

Cluj, în topul județelor cu cele mai mari salarii din 2021. Unde se câștigă cel mai mult?

Ultimele Stiri
abonare newsletter