Economie

Eliminarea risipei, „de bun simț”? Boc: „Unii zic «din nou ne va fi frig». Cine compară vremurile de acum cu ale lui Ceauşescu greşeşte profund”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, afirmă că eliminarea risipei reprezintă „o chestiune de bun simţ”. Cei care consumă mai puțină energie ar putea primi un stimulent.

Boc este de părere că decizia Europei de „a se decupla de dependenţa” de gazul rusesc este o decizie „strategică corectă” / FOTO: Facebook - Emil Boc Boc este de părere că decizia Europei de „a se decupla de dependenţa” de gazul rusesc este o decizie „strategică corectă” / FOTO: Facebook - Emil Boc

 

 


Emil Boc spune că aceste comparaţiile, dintre vremurile de acum și cele din timpul regimului Ceauşescu „nu sunt binevenite”.

 


„Se fac foarte multe comparaţii cu regimul lui Ceauşescu. Din nou ne va fi frig, din nou vom fi cu probleme. (...) Cine compară vremurile de acum cu vremurile lui Ceauşescu greşeşte profund, nu le-a trăit. Nu va fi cazul să avem asemenea problemă. Că eliminăm risipa este altceva. Şi noi, autorităţile locale, a elimina risipa este un lucru bun pentru că facem economie din toate punctele de vedere şi banii aceia îi putem duce la o creşă, o şcoală, o grădiniţă sau în altă parte. Comparaţiile duse în această extremă cred că nu sunt binevenite. Eliminarea risipei este o chestiune de bun simţ”, a spus Boc.

Cei care consumă mai puțin ar putea primi un stimulent

În opinia sa, nu trebuie „pierdut din parteneriat” cetăţeanul şi mediul de business, fără de care nu se poate implementa niciun fel de politică.


Consumul energetic al clădirilor este un factor de poluare mai mare decât cel care este vizat de către transport, a susţinut Emil Boc, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, la Smart Transformation Forum.

„Pregătim o aplicaţie unde să conectăm şi blocurile de locuit, să vadă cât consumă, iar cel care consumă cel mai puţin să poată avea un stimulent, să aibă un beneficiu la programul Casa verde sau la depunerea pentru panouri solare. Să vadă că economia lor este recunoscută şi concretizată într-un stimulent”, a mai spus edilul.


Boc este de părere că decizia Europei de „a se decupla de dependenţa” de gazul rusesc este o decizie „strategică corectă” la care şi România este parte.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, sfaturi pentru economisirea energiei: „Nu trebuie să renunți la duș, dar trebuie să elimini risipa”

Palatele Versailles şi Luvru „dau stingerea” mai devreme, pentru a reduce risipa de energie

Ultimele Stiri
abonare newsletter