Economie

Emil Boc, sfaturi pentru economisirea energiei: „Nu trebuie să renunți la duș, dar trebuie să elimini risipa”

Emil Boc a vorbit despre criza energetică în care ne aflăm în prezent și a precizat că eliminarea risipei este cea mai bună soluție de a face economie de energie.

Emil Boc, sfaturi pentru economisirea energiei / Foto: depositphotos.com

 

 


Primarul Emil Boc a discutat în cadrul unei emisiuni radio despre inflație și criza economică în care se află întreaga Uniune Europeană.

 


El spune că deși criza nu a fost generată de UE, „democrațiile trebuie să aibă soluții” atât pentru prețul energiei, cât și pentru situația inflației:

„Se vede inflația. Este o constantă în Uniunea Europeană această creștere a inflației, iar mesajul meu este unul foarte, foarte simplu și direct: UE trebuie să fie mai pragmatică și mai eficientă ca niciodată. Dacă democrația europeană nu este eficientă, deci pragmatică, în primăvara viitoare și în anii viitori ne vom trezi cu curente extremiste, populiste, care vor accede înspre sferele puterii, în țările din UE. Această criză nu a fost generată de Uniunea Europeană, ci de războiul din Ucraina, dar democrațiile trebuie să aibă soluții de la prețul la energie, până la inflație ca cetățenii să vadă că democrațiile sunt capabile să le rezolve problemele cu care se confruntă. Dacă n-avem această capacitate, atunci repet, alții care n-au soluții, dar au «goarnă», vor accede spre putere”, a spus Emil Boc.


Boc: „Fiecare să își caute acasă soluții de eliminare a risipei”

Întrebat despre modalități în care clujenii pot să facă economie, ca să reducă suma pe care trebuie să o plătească atunci când vin facturile la energie, gaz sau alte resurse, primarul a spus că lucrurile elementare nu trebuie să dispară din rutina zilnică.

Edilul consideră că cea mai bună modalitate de economisire a energiei este de a căuta soluții pentru eliminarea risipei:


„În primul rând, să elimini risipa. Nu trebuie să renunți nici la duș, nici la alte lucruri elementare, nici să închizi iluminatul public... nu trebuie! Aceste lucruri trebuie să meargă mai departe, să-și urmeze cursul firesc. Trebuie doar să elimini risipa. Să oprești acolo unde știi că funcționa un bec toată noaptea fără să te intereseze dacă e aprins sau nu. Acum să te intereseze, să verifici dacă nu funcționează.

Pur și simplu, fiecare să își caute acasă soluții de eliminare a risipei. Prin eliminarea risipei facem ceea ce trebuie și pentru România, și pentru Europa”, a spus Boc.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

România, Ucraina și Republica Moldova au convenit creșterea schimburilor bilaterale de energie electrică

Guvernul „strânge cureaua”. Becuri economice în toate instituțiile publice

Fără precedent! Un oraș din Vaslui ia în considerare orele online ca să economisească bani la facturi

Ultimele Stiri
abonare newsletter