Economie

Efectele radiațiilor solare asupra tenului (P)

Lumina soarelui este esențială pentru sănătate, deoarece contribuie la sintetizarea vitaminei D prin piele, însă fără o protecție solară adecvată, producția de colagen este afectată și poate duce la apariția ridurilor, cutelor fine, petelor pigmentare, hiperpigmentării, subțierii, uscării și pierderii elasticității pielii.

Radiațiile solare sunt unele dintre cele mai nocive surse de radicali liberi și sunt responsabile de 90% dintre modificările vizibile ale pielii. Cele mai afectate zone sunt de obicei fața, gâtul, brațele și zona superioară a pieptului, însă prin folosirea zilnică a cremei de foto-protecție solară, indiferent de sezonvârstă sau tipul de piele, pot fi prevenite efectele distructive provocate de radiațiile solare, care variază în funcție de lungimea de undă a razelor de lumină și cantitatea de energie pe care acestea o conțin. 

Dacă până acum aveam în vedere doar radiațiile UV atunci când alegeam produsele cu protecție solară,  specialiștii din industrie atrag atenția asupra efectelor nocive ale celorlalte tipuri de raze din spectrul electromagnetic: lumina albastră (VL), emisă de soare și de dispozitivele digitale, contribuie la îmbătrânirea pielii, prin reducerea nivelului de colagen și elastină, care cauzează apariția ridurilor și tulburări de pigmentare, precum și lumina infraroșie (IR), responsabilă de fotoîmbătrânirea pielii prin denaturarea structurilor proteice din piele.


Pentru a combate radiațiile solare care sunt tot mai puternice cu efecte nocive asupra pielii, cercetătorii au creat tehnologia PHYSABLOCK, pentru o protecție completă împotriva radiațiilor de tip UVA, UVB, VL și IR. Ingredientul principal este Physavie®, un activ vegetal extras din planta de origine tropicală Physalis angulata, cu proprietăți importante de protecție a pielii expuse la soare. 

Tehnologia PHYSABLOCK este integrată în gama de produse dermatocosmetice Gerovital H3 Derma+ Sun, adresate tuturor tipurilor de piele, fără ingrediente sensibilizante, formule testate sub control dermatologic și recomandate inclusiv persoanelor cu piele sensibilă.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter