Administrație

Clujul vrea SĂ SCAPE de mașinile din afara orașului. Licitație pentru park and ride la Aeroport, cu peste 52,4 milioane de lei!

Primăria Cluj-Napoca vrea „să scoată” mașinile venite din alte localități din zona centrală a orașului. Contractul pentru ameanajarea unui park&ride la Aeroport a fost scos la licitație.

Contractul pentru ameanajarea unui park&ride la Aeroport a fost scos la licitație. Foto: CJ Cluj

 

 


Municipalitatea a scos recent la licitație contractul pentru construirea unei facilități de tip park and ride lângă Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Șoferii care ajung la Cluj-Napoca din alte localități își vor putea lăsa mașina în parking și să își continue deplasarea în oraș cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

 


Contractul este estimat de primărie la 52.424.841 lei, criteriul de atribuire a lucrării fiind cel mai bun raport calitate – preț. Banii sunt prevăzuți din bugetul Primăriei.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Primarul Emil Boc a anunțat la începutul acestui an că printre prioritățile autorităților locale pe anul acesta se numără și construirea unui park and ride lângă Aeroportul din Cluj. Terenul pe care va fi amenajat viitorul park & ride da fost cedat de Consiliul Județean Cluj în domeniul public al Municipiului Cluj-Napoca.


Sistemul de park and ride se va realiza în baza protocolului de colaborare încheiat între Județul Cluj și Municipiul Cluj-Napoca pentru stimularea mobilității prin utilizarea mijloacelor de transport public.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta.


De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertină, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică.

CITEȘTE ȘI:

Terenul pentru viitorul Park and Ride de la Aeroport, cedat Primăriei de Consiliul Județean Cluj. Descurajarea folosirii mașinii, obiectivul autorităților

Ultimele Stiri
abonare newsletter