Administrație

Elevii de la patru școli din Cluj-Napoca vor primi zilnic o masă caldă. Consilierii locali au aprobat proiectul

Proiectele prin care elevii de la patru unități de învățământ din Cluj-Napoca vor primi o masă caldă la școală au fost adoptate, luni, 22 februarie, în ședință extraordinară a Consiliului Local.

O masă caldă pentru elevii clujeni de la patru școli. O masă caldă pentru elevii clujeni de la patru școli.

 

 


Programul „O masă caldă” constă într-un suport alimentar care cuprinde un pachet sau o masă caldă pe zi, în valoare de câte 15 lei.

 


Prin proiectul-pilot al Guvernului au fost incluse trei școli din Cluj-Napoca: Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” și Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, fiind acordată o masă caldă în valoare de câte 10 lei. Primăria Cluj-Napoca a extins programul la încă o școală din municipiu și a mărit cuantumul unei mese la 15 lei.

Proiectele, aprobate în unanimitate de consilieri

Astfel, în cadrul ședinței extraordinare de luni, proiectul de hotărâre „privind aprobarea unor măsuri pentru implementarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar preșcolarilor și elevilor Colegiului Național Pedagogic «Gheorghe Lazăr», Colegiului de Servicii în Turism «Napoca» și Liceului Teoretic «Nicolae Bălcescu» pentru semestrul II al anului școlar 2021-2022” a fost aprobat în unanimitate, cu 26 de voturi „pentru”.


Pe lângă cele trei școli, municipalitatea a extins programul incluzând și Școala Gimnazială „Traian Dârjan”.

În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local s-a aflat un proiect de hotârâre prin care s-a propus includerea în programul-pilot a Școlii Gimnaziale „Traian Dârjan” din Cluj-Napoca. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali, cu 26 de voturi „pentru”.


300.000 de euro pentru implementarea proiectului la Cluj

Primarul Emil Boc a transmis săptămâna trecută că municipalitatea susține cu aproape 300.000 euro implementarea programului la cele patru școli.

„Guvernul României a aprobat în ședința de joi proiectul-pilot «Masa caldă» în 150 de școli din țară. Prin proiectul-pilot aprobat se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar elevilor constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar. La Cluj-Napoca au fost incluse 3 școli în program. Primăria Cluj-Napoca susține demersul și propune majorarea cuantumului pentru o masă de la 10 la 15 lei, sprijinind de asemenea «O masă caldă» în integralitate pentru cea de-a patra - Școala Gimnazială «Traian Dârjan»”, a precizat, săptămâna trecută, edilul clujean.


Câți bani sunt alocați educației la Cluj?

În cadrul ședinței de luni, primarul Emil Boc a arătat că suma totală a investițiilor în educație este de 257.956.184 lei (52.000.000 de euro).

Din acești bani, aproape 60.000.000 de lei provin din bugetul de stat (finanțare de bază + finanțare complementară) și peste 198.000.000 de lei provin din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.

Din această sumă, valoarea de 49.000.000 de lei este alocată creșelor din municipiu.

„Mulți se întreabă de ce Clujul are rezultate de excepție în materie educațională. În primul rând este meritul ecosistemului educațional format din profesori, copii și părinți. Ei sunt cei care, alături de Inspectoratul Școlar, realizează aceste reușite de excepție. Cu permisiunea dumneavoastră, nu aș scoate din ecuație nici locul nici importanța pe care le au în acest demers educațional, autoritățile locale”, a declarat Emil Boc, la începutul ședinței de luni.

Școlile în care va fi implementat programul „O masă caldă la școală” din semestrul II:

- Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (buget suplimentat)
- Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” (buget suplimentat)
- Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” (buget suplimentat)
- Școala Gimnazială „Traian Dârjan” (program susținut în integralitate de Primărie).

CITEȘTE ȘI:

„Moneda rusească”, un joc periculos care face furori printre elevii clujeni. Consilier local: „Nesupravegheați, aceste pericole devin parte din viața lor”

Peste 500 de elevi clujeni, INFECTAȚI cu COVID-19. 119 clase din județ, SUSPENDATE din cauza cazurilor de coronavirus

Investiție de peste 110 mil. de lei în educația elevilor clujeni. Emil Boc: „Viitorul Clujului îl pregătim acum”

Ultimele Stiri
abonare newsletter