Administrație

Lucrările de modernizare a Colegiului „Ana Aslan”, finalizate! Clădirea folosește energie regenerabilă. FOTO

Lucrările de modernizare și extindere a Colegiului Tehnic „Ana Aslan” din Cluj-Napoca au fost finalizate. Clădirea folosește surse de energie regenerabilă.

Lucrările de modernizare a Colegiului „Ana Aslan”, finalizate Lucrările de modernizare a Colegiului „Ana Aslan”, finalizate

 

 


Lucrările de modernizare şi extindere a Colegiului Tehnic „Ana Aslan” au fost finalizate.

 


Colegiul cuprinde în total 17 săli de clasă și 10 laboratoare cu specific profesional (coafură, estetică, biologie, fizică şi informatică) dotate la standarde europene.

Acest proiect reprezintă o investiție de 5 milioane de euro din fonduri europene, dar „investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume întrucât este lipsită de grija falimentului”, a declarat primarul Emil Boc când a anunțat finalizarea lucrărilor.


Vezi AICI mai multe fotografii după finalizarea lucrărilor.

Panouri solare, fotovoltaice și o nouă sală de sport

Clădirea folosește surse de energie regenerabilă pentru producerea energiei electrice - panouri fotovoltaice, iar pentru producerea de apă caldă - panouri solare integrate în sistemul automat de management al consumului (BEMS - Building Energy Management System).


Sistemul de management energetic integrat permite și controlul corpurilor de iluminat (LED), controlul centralelor termice în condensaţie (cu randamente ridicate) şi controlul centralelor de tratare a aerului, montate în interior, pentru asigurarea aerului proaspăt în sălile de clasă şi în spaţiile anexe (biblioteca, sală profesorală, birouri).

Școala dispune și de o nouă sală de sport.


Prin investiții de la bugetul local sau proiecte cu finanțare europeană, calitatea infrastructurii educaționale și a procesului educațional din Cluj-Napoca crește, obiectivul municipalității fiind de a oferi tinerilor clujeni șansa unui sistem educațional modern și propice dezvoltării personale și profesionale. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

CITEȘTE ȘI:

Clujeni, SEMNAȚI PETIȚIA pentru rezolvarea problemei traficului la intersecția cartierelor Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri. Uite cum se poate rezolva problema!

Elevii din Cluj sunt revoltați și cer măsuri clare în școli: „Mergem la ore fără să fim în siguranţă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter