Administrație

Clujeni, SEMNAȚI PETIȚIA pentru rezolvarea problemei traficului la intersecția cartierelor Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri. Uite cum se poate rezolva problema!

Un clujean, exasperat de ambuteiajele permanente de la intersecția a trei mari cartiere ale Clujului - Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri - propune o soluție.

 

 


Un clujean a inițiat o petiție în care propune o soluție care să fluidizeze traficul de la intersecția cartierelor Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri.

 


Semnează AICI petiția pentru rezolvarea problemei traficului la intersecția cartierelor Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri

În prezent, locuitorii din cartierul Între Lacuri au o singură cale de acces cu mașina în Gheorgheni: pe sub podul din Mărăști.

Acest traseu nu doar că este unul lung pentru clujenii din Între Lacuri, ci aglomerează și traficul într-un mod „inutil”.


Astfel, locuitorii cartierului Între Lacuri au realizat o petiție pentru a atrage atenția autorităților asupra acestei probleme. Ei sunt nevoiți să treacă prin același trafic infernal zi de zi, mai ales părinții care trebuie să își transporte copiii la grădinițe din alte cartiere, fiindcă în cartierul Între Lacuri lipsesc:

„Cartierul Între Lacuri nu are în acest moment o cale directă de ieșire auto spre cartierul Gheorgheni. În trecut a existat una prin zona Iulius Mall, dar cum în 2020 s-a închis parcarea Iulius cu bariere, varianta asta a dispărut. Tot traficul auto din cartierul Între Lacuri spre Gheorgheni se face acum prin Mărăști (pe strada Siretului sau str. Între Lacuri) și se blochează zilnic sub podul din Mărăști. Acolo se intersectează în orele de vârf cei care vor să iasă din „Groapă”, traficul de pe Fabricii de Zahăr, Răsăritului, Câmpul Pâinii, cu cel de pe Dorobanților. Cum în cartierul Între Lacuri nu există creșe și grădinite și cele mai apropiate sunt în Gheorgeni, dimineața și după-masa oamenii cu copii mici din carter fac un trafic auto inutil spre Mărăști, ca să ne întoarcem apoi spre Gheorgheni”, ne-a spus clujeanul care a inițiat petiția.


Propunerile clujenilor din cartierul Între Lacuri

Propunerea celor care au creat petiția, pentru Primăria Cluj-Napoca, este de a semaforiza intersecția cu străzile Sarmisegetuza și Teodor Mihali și permiterea virajului la stânga sau continuarea drumului înainte spre strada Alexandru Vaida Voevod sau strada Venul.

„Acum, în acel punct nu se poate face stânga și toată lumea este 'împinsă' sub pod. Intersecția aceasta semaforizată trebuie sincronizată cu cea din capătul străzii Dorobanților/Teodor Mihali și semaforul din fața FSEGA”, spune clujeanul care a publicat petiția.


Deși Primăria a primit propunerea în luna ianuarie a acestui an și locuitorii au revenit la subiect de câteva ori, spune inițiatorul petiției, încă nu există un răspuns ferm în ceea ce privește soluționarea problemei.

„Adunăm nervi, stres și zeci de minute pierdute in trafic, generăm poluare pentru o chestiune care s-ar putea rezolva simplu”, a mai spus clujeanul.

Petiția:

„Către Directia Tehnică a municipiului Cluj-Napoca
În atenția d-nei Mărincean Mirela, Șef Serviciul Siguranţa circulaţiei

Stimată doamnă Mărincean,

Având în vedere problema critică, presantă și urgentă pentru locuitorii cartierului Între Lacuri, care în acest moment au o singură cale de acces auto spre cartierul Gheorgheni (prin cartierul Mărăști - pe sub podul de pe Aurel Vlaicu), vă solicităm să analizați cu celeritate propunerea 57458/44/27.01.2021 de semaforizare a intersectiei str. Sarmisegetuza/Teodor Mihali și permiterea virajului stânga sau continuarea drumului înainte spre str. Alexandru Vaida Voevod/str. Venus.

Menționăm că singura cale de ieșire din cartierul Între Lacuri spre Gheorgheni se blochează în fiecare zi lucrătoare la primele ore ale dimineții cât si după-masa sub podul din Mărăști, așa cum se vede din pozele atașate.

Adunăm nervi, stres și zeci de minute pierdute în trafic, generăm poluare pentru o problemă care s-ar putea rezolva simplu, cu o intersecție semaforizată, sincronizată cu cea din capătul străzii Dorobanților/T. Mihali și semaforul din fața FSEGA. Drumul nostru spre școlile, grădinițele și punctele de interes public din cartierul Gheorgheni s-ar scurta cu 1 km și cel puțin 10-15 de minute în orele de vârf față de traseul inutil pe care suntem obligați să-l parcurgem acum.

Cu stimă si considerație, Dan Chiuzbăian”, se arată în petiție.

UPDATE: monitorulcj.ro a luat legătura cu Primăria Cluj-Napoca pentru a afla dacă se ia în calcul această propunere. Astfel, propunerea a ajuns pe ordinea de zi a Comisiei de Circulație și se va discuta la următoarea ședință.

CITEȘTE ȘI:

O petiție pentru „anularea orei de intrat în casă sau magazin” a strâns 67.000 de semnături: „Este un abuz. Restricțiile sunt absurde”

Petiție online pentru stoparea construcției „hotel coșciug” de pe strada Avram Iancu. Boc așteaptă după Comisia de Urbanism

Ultimele Stiri
abonare newsletter