Administrație

Școală construită DE LA ZERO în Borhanci, într-un hub educațional. Trei oferte, depuse în cadrul licitației

O școală gimnazială se va construi în următorii ani, în viitorul hub educațional din Borhanci. Trei firme și asocieri de firme au depus oferte, în cadrul licitației de circa 11,5 milioane de euro.

HUB eudcațional în cartierul Borhanci. FOTO: Facebook/ Emil Boc HUB eudcațional în cartierul Borhanci. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 


Trei firme și asocieri de firme au depus oferte în carul licitației pentru construirea unei școli gimnaziale în cartierul Borhanci, proiect în valoare de 56,3 milioane de lei (circa 11,5 milioane de euro).


 

Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație în luna noiembrie contractul pentru servicii de proiectare și execuție lucrări la obiectivul de investiții Școală gimnazială în cartierul Borhanci, din cadrul proiectului complex „Dezvoltare infrastructură educațională (Hub educațional) și de sănătate (Unitate de Sănatăte - Centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltare infrastructură sportivă (bazin de înot, bază sportivă) și Pădure-Parc în cadrul cartierului Borhanci”. 


 

Cele trei oferte au fost depuse de: 


1. Ofertant unic: Verbau Romania, Mossfern – subcontractant;

2. Asociere: MBS Group (Leader), Poliart - ofertant, Hobi Powervolt, Electro Excel Green Consulting, Gaz Instal SRL, Parcrom Service SRL, Electra Instal SRL, MST General Instal SRL – subcontractanți;


3. Asociere: Axial Construct Invest SRL (Leader), MRD Instal, Prodesign Engineering & Construction, Daroconstruct, Toponet SRL, Kazinst Grup SRL, Ascensor Advertising SRL, Hydrosfer Instal, Reea Procons Serv SRL, Damian Grup, Megamix Comimpex,  Parcrom Service SRL, Car Boc, RLM Design Serv - subcontractanți.

Obiectul achiziției constă în proiectarea și execuția lucrărilor, precum și în lucrări de construcții complete sau parțiale și lucrări publice. Valoarea totală estimată a proiectului este de – 56.388.726.7 lei/ circa 11,5 € milioane. 


Durata contractului este de 560 zile, din care termen proiectare - 110 zile și execuție - 450 zile.

Crearea unui hub educațional în cartierul Borhanci face parte din strategia Primăriei Cluj-Napoca de creștere a numărului de locuri în creșele și grădinițele din municipiu. Hub-ul educațional cu parc și spații verzi ar urma să fie construit pe terenul de circa 76 de hectare, pe locul în care a fost gândit Cartierul Tineretului.

HUB-ul din Borhanci va include:

  • Creșă cu 11 grupe a câte 9 copii;
  • Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii;
  • Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport;
  • Liceu cu laboratoare și sală de sport; 
  • Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1.000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare;
  • Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public;
  • Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic;
  • Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.

CITEȘTE ȘI:

Bazin olimpic în viitorul HUB Borhanci. O asociere de firme vrea „să pună mâna” pe contractul de 25 mil. euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter