Administrație

Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de finanțare pentru încă 25 de microbuze școlare electrice

Microbuze electrice noi pentru elevii clujeni. Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 25 de microbuze electrice pentru elevi.

Microbuze electrice pentru elevi în toate comunele Clujului! FOTO: Facebook/ Cosmin Alexandru Iancu Microbuze electrice pentru elevi în toate comunele Clujului! FOTO: Facebook/ Cosmin Alexandru Iancu

 

 


Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 25 de microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Entitatea finanțatoare va proceda și ea la semnarea documentului, în perioada imediat următoare.

 


Acestea se adaugă celorlalte 34 de astfel de microbuze electrice pentru care forul administrativ județean a obținut deja finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, investiția având o valoare de 36.442.179,20 lei.

„Este un pas extrem de important pentru modernizarea infrastructurii școlare, dat fiind faptul că prin grija Consiliului Județean 59 de comune vor beneficia de microbuze moderne, prietenoase cu mediul. În acest fel, facilităm accesul la educație și asigurarea unor șanse egale de dezvoltare pentru toți tinerii, inclusiv pentru cei din comunitățile cele mai îndepărtate. În plus, vom contribui, astfel, la reducerea absenteismului și a abandonului școlar”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.   


În valoare de 25.000.000 de lei, proiectul prevede achiziționarea a 25 de microbuze electrice, cu o capacitate de 16+1 locuri, nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic.

Județul Cluj este pe cale să marcheze o nouă premieră națională în materie de infrastructură educațională. Ar putea deveni primul județ cu microbuze pentru elevi în toate comunele, după ce a fost deja primul județ fără toalete în curte.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Microbuze electrice pentru elevii din Cluj. Consiliul Județean a aprobat un proiect de 5 milioane de euro pentru transportul școlar, cu fonduri de la AFM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter