Administrație

Cum înaintează lucrările de modernizare a străzii Valea Seacă. Emil Boc: „Și în cartiere trebuie să avem străzi moderne, nu doar în zona de centru”.

Înaintează lucrările de modernizare a străzii Valea Seacă. Potrivit primarului Emil Boc, strada cu o lungime de peste 2 km va fi redată localnicilor în vara acestui an, după închiderea șantierului.

Lucrări de modernizare strada Valea Seacă/Foto: Emil Boc Facebook.com Lucrări de modernizare strada Valea Seacă/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Trei străzi din Cluj-Napoca – Giuseppe Verdi, Valea Seacă și Valea Chintăului se află în plin proces de modernizare. Valoarea totală a lucrărilor de infrastructură pentru cele trei străzi este de circa 9 milioane de euro. 

 


După o vizită în teren realizată recent pe strada Valea Chintăului, edilul Emil Boc a evaluat progresul lucrărilor și pe strada Valea Seacă, care leagă Calea Baciului de localitatea Popești, limita cartierului Dâmbul Rotund spre localitatea Baciu. 

„Este o stradă cu o lungime de circa 2,1 km și, alături de alte două străzi însemnate din Cluj-Napoca, strada Giuseppe Verdi și Valea Chintăului, aici investim 9 milioane de euro pentru a realiza o infrastructură stradală pentru locuitorii din zonă. 


Acum, pe carosabil mai este de turnat ultimul strat de asfalt, cel mai probabil până în luna aprilie. De asemenea, se lucrează la trotuare”, a declarat edilul Emil Boc. 

În zonă au avut loc niște lucrări de consolidare, din cauza alunecărilor de teren. 


Lucrări de modernizare strada Valea Seacă/Foto: Emil Boc Facebook.com

„Această stradă nu a avut până acum tortuare, dar în urma lucrărilor de modernizare vor fi realizate și zone pietonale pe ambele sensuri”, a mai declarat edilul Emil Boc. 

De asemenea, lucrările vizează și introducerea cablurilor în subteran, dar și înlocuirea stâlpilor de electricitate. 


CITEȘTE ȘI: 
Mai mulți bani pentru asfaltarea drumurilor din cartierele Clujului. O stradă din Dâmbul Rotund va fi reabilitată.

De-a lungul străzii sunt opt stații de transport în comun ce urmează să fie amenajate, câte patru stații de fiecare parte a străzii. 

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este luna iulie 2024. 

„Toate cele trei străzi – strada Valea Seacă, Giuseppe Verdi și Valea Chintăului vor fi finalizate până la sfârșitul lui iulie 2024”, a declarat primarul Clujului Emil Boc. 

Edilul Emil Boc a dat o mână de ajutor muncitorilor din teren și a pus mâna pe lopată. 

Emil Boc, în vizită pe șantierul de modernizare a străzii Valea Seacă/Foto: Emil Boc Facebookc.om

„Obiectivul este ca în toate zonele orașului să avem lucrări de calitate. Și străzile din centru, dar și străzile din cartiere trebuie să fie foarte bine realizate și modernizate pentru a oferi o calitate a vieții corespunzătoare pentru clujeni”, a adăugat Boc. 

De altfel, în februarie 2024 au început lucrările de modernizare a cinci străzi din municipiul Cluj-Napoca: str. Teo Peter, str. Geroge Bacovia, str. Aurel Ciupe, str. Cucului și str. Locomotivei. În cazul acestor proiecte de modernizare, termenul este stabilit pentru finalul anului. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la Valea Chintăului, finalizate înainte de termen? Strada va avea piste de biciclete, trotuare și stații de autobuz moderne.

Ultimele Stiri
abonare newsletter